Euro 36,98 %-0,02
Dolar 34,28 %0,10
Sterlin 44,29 %-0,40
Altın 2.992 %-1,17

Borcu Olanların Borçlarını Ödemeleri İçin Faizleri Silme Kararı Geldi! Faizler Silindi Vatandaş Sevindi!

Ziraat Bankası'ndan gelen açıklama ile birlikte faizlerin silindiği öğrenildi. Pek çok banka müşterisi bu habere sevindi. Peki faizlerin silinmesi gelişmesinden kimler yararlanıyor? Kredi çeken ve borçlarını ödemekte zorluk çekenler adına önemli bir açıklamada bulundu. Faizler ne zaman sıfırlanacak?

Para Logo
Google News

Vatandaşların dikkatle takip ettiği bu haberde, Ziraat Bankası'ndan müjdeli haber geldi. Faizlerin erteleneceğine ilişkin yaşanan gelişmede  Ziraat Bankası Kredi Risk İzleme ve Tasfiye Genel Müdür Yardımcısı Recep Türk açıklamada bulundu. Peki kimlerin faiz borcu silinecek? Kredisini zamanında ödemeyen kişilerin fazladan faiz borçlarının sileceği konuşuluyor. Ancak yetkili isimden gelen açıklama tüm iddiaları yerle bir etti. İşte faizle ilgili uygulanacaklar...

Tarımsal Kredi Çekenleri İlgilendiriyor

Tarımsal kredi çeken Ziraat Bankası müşterileri, borçlarından ötürü uygulanan faize ilişkin itirazda bulunmuşlardı. Talep ve beklenti de bu faizlerin silinmesi yönündeydi. Ziraat Bankası ise büyük bir gelişmeye imza atarak faizlerin silineceği bilgisini verdi. Recep Türk, açıklamasında: "31.03.2022 tarihine kadar sürecek uygulamada, takip hesaplarında bulunan tarımsal kredi borcunun tek seferde kapatılması halinde, kredilerin takibe intikal ettiği tarihten sonraki dönem için, temerrüt veya başka herhangi bir ad altında faiz talep edilmeyecektir" dedi.

Ziraat Bankası'ndan Birlik Mesajı!

Ziraat Bankası, Türkiye'de tarımı desteklemeye devam edeceklerini ve her zaman bir bankadan daha fazlası olacaklarını yineledi. Dolayısıyla yaşanan bu gelişme çiftçileri ve tarımsal kredi çekenleri olumlu etkilemişe benziyor.

<