Euro 36,99 %0,00
Dolar 34,28 %0,10
Sterlin 44,42 %-0,12
Altın 3.017 %-0,32

Bir Zamda Pazar ve Market Fiyatlarına Geliyor! Pazar ve Market Fiyatlarına Zamlar Ne Kadar Olacak?

Zirve yapan hayat pahalılığı, dar gelirli vatandaşın gıda alışverişini etkilemeye devam ediyor. Pazar ve market fiyatları, dur durak bilmeden artmaya devam ediyor. Şimdilerde ortaya çıkan bir zam haberi de vatandaşları korkutmaya başladı. Soğuk hava koşulları nedeniyle 20 günde yüzde 18.35 artan fiyatlara bir yeni zam daha ekleniyor.

ekonomi-tarim-kredi-kooperatif-marketleri-4-yilda-500-14439987_8704_osd.
Google News

Market ve pazar fiyatlarındaki artış, eskiden kiloyla alınan gıda ürünlerinin gramla alınmasına neden olmaya başladı. Ev kirası ve faturalar gibi ödemelerini yapan aileler, gıda ürünlerini alabilecek para bulamıyor. Hal böyleyken gıda ürünlerine kötü hava koşullarından dolayı yine zam geliyor.

Hale Giremeyen Ürünlere Zam Uygulanacak!

Akdeniz’den İstanbul’a gıda ürünü getiren araçların Tem Otobanında Bolu Dağı geçitinde mahsur kalmaları ve Kuzey Marmara otoyollarını etkisi altına alan karın araçlara geçiş izni vermemesi, gıda ürünlerine bir darbe daha vuracak. Kar sebebiyle tıkanan ve çok sayıda zincirleme kazanın meydana geldiği otobanlarda mahsur kalan araçlardaki gıda ürünleri, İstanbul hallerine hala ulaşamadı. Bu durum, hale ulaşamayan mallar için zam uygulanmasına neden oldu. Market ve pazarlar, bozulan malların faturasını yine vatandaşa kesecek.

İstatistikler Açıklandı!

İBB, yoğun kar yağışı nedeniyle araç girişlerindeki vahim durumu istatistiksel olarak gözler önüne serdi. Günde 1400 civarı araç girişi olan Bayrampaşa haline 25 Ocak tarihinde sadece 131 araç ve günde 500 civarında araç girişi olan Ataşehir haline ise aynı gün sadece 136 araç girebildi. Hale ulaşmayan mallar için market ve pazar esnafının zam hazırlığı içerisinde olduğu aktarıldı.

<