Euro 37,18 %0,10
Dolar 34,28 %0,18
Sterlin 44,53 %0,08
Altın 3.010 %-0,05

Bir Zamda İlaçlara Geldi! İlaçlara Rekor Zam Geldi!

İlaç fiyatlarına yeni bir zammın yapılacağı belirtiliyor. Üstelik %20 oranında bu zamla birlikte ilaçlar çok daha pahalıya satılmış olacak. Peki ya zammın temel nedeni nedir? Son zamanlarda gıda ürünlerinden teknoloji ürünlerine kadar pek çok kaleme zam gelmişti. Şimdi ise sırada eczanede satılan ilaçlar var.

ilaç
Google News

Son zamanlarda pek çok sektörde ve kategoride en önemli gündem artan fiyatlar oldu. Dolayısıyla eczanedeki ilaç fiyatlarının da artacağı belirtilince pek çok kişi şaşırdı. Peki ya ilaçlar yüzde kaç zamlanacak? Çeşitli detaylarla birlikte merak edilenlere değineceğiz. Ankara Eczane Odası Başkanı Taner Ercanlı'dan gelen açıklamalar fazlasıyla önemliydi.

İlaçlara Zam mı Geliyor?

Ercanlı, yaptığı açıklamada “Sağlık Bakanlığı’nın ilaçta yüzde 20 oranında fiyat artışı talebinin olduğu bilgisini aldık. Artış oranı yüzde 20’nin üzerinde de olabilir’’  ifadesine yer verdi. İlaçlara gelebilecek olası zamdan sonra yeni fiyat listesi de yayınlanacaktır. Dolayısıyla eczanedeki bu durum, hastaların dikkatini çekecek. Çünkü ilaç satın almak isterken çok daha yüksek fiyatlarla karşılaşacaklar.

Fiyatlar Ne Zaman Artacak?

İlaç fiyatlarının ne zaman artacağı henüz kesinleşmiş değil. Ancak yakın zamanda enflasyona bağlı şekilde fiyat artışının yaşanacağı belirtiliyor. Yakın zamanda güncel bilgiler paylaşılacaktır. Şimdilik büyük bekleyiş sürüyor ve ilaç fiyatları çok daha pahalıya satışa sunulabilir.

<