Euro 36,95 %-0,10
Dolar 34,25 %0,00
Sterlin 44,43 %-0,09
Altın 3.034 %0,21

Bir Zam İse Elektrikli Araç Şarj Ücretine Geldi! Elektrikli Araç Sahipleri Pişman Oldu!

Yeni yılla birlikte gelen akaryakıt zamları, sürücüleri zor durumda bırakırken elektrikli araç sahiplerinin sevinci de çok kısa sürdü. 2022’nin ilk saatlerinde elektriğe gelen zam, elektrikli araç şarj ücretlerini de doğrudan etkiledi. Elektriğe yapılan zam miktarından sonra şarj ünitesi sağlayan firmalar da fiyatlarında güncellemeye gitti.

elektrikli araç şarj
Google News

Yüksek maliyetleri nedeniyle ülkemizde pek tercih edilmeyen elektrikli otomobiller, kullanıcılarına ekstra bi maliyet daha yüklemiş oldu. Peki, elektrikli şarj ücretleri yeni yılda ne kadar oldu? İşte tüm detaylar.

Elektriğe Gelen Zam Şarj Ünitelerini de Doğrudan Etkiledi

Yeni yılda mesken farkı olmadan vergi ve fonlar dahil olmak üzere yüzde 52 ile yüzde 130 arasında zam yapıldı. Bu nedenle elektrikli araçlar için şarj imkanı sağlanyan şirketler de ünite fiyatlarını güncelleme kararı aldı. Yeni tarife bazında elektrikli araç sahipleri için şarj üniteleri de güç tipine göre %130’dan %109’a kadar zamlandı.

Elektrikli Araçlar İçin Güncel Şarj Fiyatları Nelerdir?

Elektrik tarifelerine yapılan zamdan sonra elektrikli araç sahipleri için de korkulan oldu. Araçların şarj edildiği ünitelerde fiyat listesi güncellendi. İşte 2022 en güncel elektrikli araç şarj ücretleri;

  • AC Tipi soketler için 7.4 Kw’a kadar şarj hizmeti dakika başı 25 kuruştan 55 kuruşa
  • 50 Kw’a kadar olan DC, CCS ve CHAdeMo soketler için dakik başına şarj maliyeti 1,7 liradan 3,9 liraya yükseltilmiştir.
<