Bir Zam Açıklaması da Memurlara Geldi! 2022 Yılında Memur Maaşları Belli Oldu!

Bir Zam Açıklaması da Memurlara Geldi! 2022 Yılında Memur Maaşları Belli Oldu!

Memurlara ne kadar zam yapılacak merak edilmekte. 2022 yılı itibariyle memur maaşında yüksek artış bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeleyeceği maaş zammından önce gözler kulislere çevrildi. Enflasyon ve refah payının maaş zammına eklenmesi muhtemel gözüküyor.

Memurlar, 2022 yılına girmeden önce ne kadar zam alacaklarını merak ediyor. Yapılan açıklamalara bakacak olursak enflasyon zammının yanı sıra Toplu İş Sözleşmesi'nin erkene çekilebileceği iddia edilmekte. Asgari ücretliler için geçerli olan zam miktarıyla birlikte aynı yüzdelikte bir zam da gelebilir. 2022 yılı Temmuz ayında gelmesi planlanan ve Toplu İş Sözleşmesi'ne bağı zammın %5+7'lik kısmı dikkat çekiyor. Eğer zam haberi erkene çekilir ise bu durum memura olumlu yansıyacaktır.

Memur Ne Kadar Zam Alacak?

2022 yılı için memurun alacağı zammın henüz tam olarak kesinleşmediği iletildi. Enflasyon farkı ve refah payının eklenmesi bekleniyor. Üstelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili çeşitli talimatlar verdiği de iddia edildi. Yani memur maaşları enflasyon karşısında ezdirilmeyecek.

Asgari Ücret Gibi Olabilir!

Asgari ücretlilere yapılan tarihi zammın ardından memurlara da %50'nin üzerinde bir zam bekleniyor. Bu sayede memurlar da enflasyonun üzerinde bir zam alabilecek. Ancak kulislerde konuşulan net bir şey henüz yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en kısa sürede 2022 yılı memur zammını açıklaması bekleniyor.