Benzin ve Motorine Yine Zam Geliyor! Araç Sahipleri ve Araç Alacaklar İsyan Etti!

Benzin ve Motorine Yine Zam Geliyor! Araç Sahipleri ve Araç Alacaklar İsyan Etti!

Araç sahipleri en çok beklediği durumlardan biri de dolar kurunun düşmesiyle birlikte benzinin fiyatı düşmesini beklemek oldu. Uzun zamandır beri benzine indirim gelmesine yerine zam geldi.

Dolar kurunun rekor para girmesiyle birlikte yayınlanan TL Mevduat hesabında ciddi düşüşler yaşandı. Yaşanan düşüşle birlikte hayat pahalılığı olan zamlar geri çekilmeye başladı. Ancak bu durum benzin tarafında gözükmemeye başlamıştı. Benzin tarafında firmalar tarafından indirim yapılmıştı. Ancak ÖTV olarak alınarak aynı kalmasını sağlamıştı.

Yeni Zam Geliyor!

Vatandaşlar benzin düşeceği tahmin ederken hiç tahmin edemedikleri durumla karşı karşıya kalındı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası sosyal medya hesabı üzerinden duyuru yaparak benzin ve motorine zam geleceğini duyurdu.

Bu duyuru yapılmasından sonra bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 68 kuruş, motorine 1 liralık zamlara pompaya yansıtılması bekleniyor. Yaşanan zamla birlikte 2021 yılının son zammı olarak kalacak. Yılbaşın da itibaren de farklı değişimler olacak mı merakla bekleniyor.

Akaryakıt Fiyatı Neden Zamlanıyor?

Yaşanan akaryakıt zam fiyatları döviz kurlarından olmasından kaynaklı olduğu düşünülüyor. TL Mevduat hesaplarının açılışı sonrasında ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Bu düşüşün olmasıyla birlikte zamlı fiyattan çıkılmıştı.

Ancak ÖTV vergisi olarak kalmıştı. Dolar kurunun ciddi bir şekilde artmasından dolayı artan fiyat olması da normal olarak karşılanıyor. Hükümet tarafından ÖTV vergisi kaldırılırsa tekrardan aynı fiyat üzerinden değerlendirilme yapılabilir. İlerleyen zamanlarda ne tür değişimler olacak göreceğiz.