Euro 36,94 %-0,13
Dolar 34,27 %0,07
Sterlin 44,43 %-0,08
Altın 3.029 %0,06

Benzin ve Motorine Pazartesi Yine Zam Geliyor! LPG'de Bu Zamlardan Etkilenecek!

Akaryakıt fiyatlarındaki ardı arkası kesilmeyen zamlardan sonra bir zam haberi daha geldi. Akaryakıt sektöründeki iddialara göre, benzin ve motorin için bu hafta yeni bir zam kapıda. Petrol brent fiyatının 70 dolardan 82 dolarak yükselmesi, sektör kaynaklarını da zam yapmaya zorluyor. Bu hafta gelecek büyük zam, sürücülerin cebini yakacak gibi duruyor.

Shell Akaryakıt İndirimi
Google News

Uzmanlardan gelen açıklamalara göre Aralık ayında 70 dolar seviyesinde olan brent petrolün fiyatı dünya genelinde 82 dolara yükseldi. Bu artış, Türkiye’de de pompa fiyatlarına da yansıyacak. Ayrıca uzmanlar, benzin ve motorin bazında bu hafta yüzde 12-15 arasında zam yapılacağını iddia ediyorlar.

Benzin ve Motorin Fiyatlarında Şok Artış!

Sektör temsilcilerinden gelen son dakika haberlerine göre döviz kurlarındaki hareketlenme, akaryakıt fiyatlarını da etkileyecek. Benzin ve motorin fiyatlarına 17.01.2022 tarihinden itibaren büyük bir zam yapılacağı iddia ediliyor. Bu oranın sektör temsilcileri tarafından yüzde 12-15 oranında olacağı tahmin ediliyor. Gelen zamlardan sonra petrol ve motorin fiyatlarının 17 lirayı bulacağı da aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

LPG Fiyatları Zamlardan Etkilenecek!

Benzin ve motorin fiyatlarında oluşan hareketlenme, LPG fiyatlarını da etkiliyor. Özellikle Kazakistan’da yaşanan son gelişmeler, dünya genelinde LPG fiyatlarının artmasına neden oldu. Döviz kurundaki hareketlenmeyle birleşen olaylar, vatandaşlara zam olarak yansıyacak. LPG fiyatlarına da en geç Pazartesi gününden itibaren zam yapılacağı gelen bilgiler arasında yer aldı.

<