Euro 37,01 %0,05
Dolar 34,28 %0,10
Sterlin 44,43 %-0,10
Altın 2.999 %-0,93

Benzin ve Motorine Bir Zam Duyurusu Daha Geldi! Benzin ve Motorine Pompa Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Akaryakıt fiyatlarında yüksek artış vatandaşların bütçesini oldukça zorlamaya başladı. Yapılan süreç içerisinde yeni bir haber daha geldi. Benzin fiyatları yeni ay olmasıyla birlikte artabileceği konuşuluyor. Yaşanan zamlardan sonra pompaya yansıtılarak fiyatların artmasına neden olacak. Yeni benzin zammı ne kadar olacak? Yeni zam ne zaman uygulanacak? Detaylar haberimizde paylaşımı sağlandı.

Shell Akaryakıt İndirimi
Google News

Uzmanların yeni haberine göre akaryakıt zamlarının artacağı haberi gelmesi oldu. Yapılan zamların nedeni ise petrol fiyatlarının küresel bazda artış göstermesi oldu. Zamlar ilerleyen günlerde vatandaşın cebine yansıyabilir.

Petrol Fiyatları Zamlandı

Zamlı fiyatları olarak brent petrolün fiyatı 90 doları aşması oldu. Küresel piyasada içerisinde benzinin tonu 813 ve motorin tonu 750 dolar olarak yerini alıyordu. Ancak gelen zamlardan sonra benzinin tonu 854 dolar ve motorin tonu 787 dolar olarak yerini aldı.

Bu zamlara göre hareket edildiğinde 2 Şubat tarihi itibariyle benzin zammı 75-80 olarak yerini alabilir. Ancak akaryakıt firmaları benzinin litresine 4 kuruş komisyon alarak hareket ediyor. Bu komisyon miktarıyla birlikte 1 lira üzerine iddia ediliyor.

Zam içerisinde uygunluk sağlanmazsa benzin istasyonları kapatılma noktasına gelebilir. Şubat sonuna kadar süreçte tekrar zam gelebileceği söylenen ortam içerisinde 16 TL’ye kadar gidebileceği ön görülüyor. Vatandaşların yapılan zam sonrasında otomobillere yönelmesi zor olabileceği gözüküyor. İlerleyen dönemlerde neler olacak göreceğiz. Akaryakıtın bu zamları diğer taraflara da zam geleceğini gösteriyor.

 

<