Benzin ve Dizel Otomobillere Yasaklanıyor! Açıklama Yeni Geldi

Benzin ve Dizel Otomobillere Yasaklanıyor! Açıklama Yeni Geldi

Arabalarla ilgili alınan bir karar büyük dikkat çekebilir. Bu noktada dünya çapında bir değişiklik yaşanabilir. Benzin ve dizel araçların satışına yönelik önemli bir karara imza atılacak. Bu noktada bizleri neler beklemekte sizlerle paylaşalım. Benzin ve dizel araçlar yasaklanıyor mu?

Benzin ve dizel otomobillerle ilgili güncel gelişmeler ve çok daha fazlası yanıt buluyor. Öyle ki bizleri neler beklemekte sizlerle paylaşacağız. Son zamanlara damgasını vuran detaylar ışığında çok fazla ifadeye yer verildi. Benzin ve dizel otomobilleri nerede yasaklanacak? AB Konseyi, Avrupa Parlamentosu (AP) ile üye ülkeler arasındaki uzlaşı sonrasında büyük bir düzenlemenin geleceği vurgulanıyor. Bu noktada bazı araç tiplerinin üretiminin durdurulacağı ve trafiğe çıkartılmayacağı ifade edilmekte.

Sıfır Emisyon Şartı!

AB üyesi ülkelerdeki bu gelişme ile birlikte 2035 sonrasında satılacak araçların sıfır emisyonlu olması şartı getirilecek. Dolayısıyla söz konusu bu değişiklik çevre ve iklim koruyuculuğu anlamında önemli bir adım olarak vurgulanıyor. Bu noktada çeşitli kuruluşların da desteği alınıyor. Dolayısıyla gelinen bu noktada benzin ve dizel otomobillere veda etmenin zamanı yaklaşıyor.

Karbon Emisyonları Sıfırlanacak

Öte yandan bu karar ile birlikte karbon emisyonlarındaki değişiklik gözler önüne serilecek. Dolayısıyla bu detayla birlikte bizleri nelerin beklediği de yanıt bulacak. Karbon emisyonlarına dair neler bilmekteyiz? Yüzde yüze kadar sıfırlanması bekleniyor.