Euro 36,97 %-0,06
Dolar 34,25 %0,00
Sterlin 44,49 %0,07
Altın 3.034 %0,22

Belediye Para Yardımı Tekrar Başladı! Belediye Para Yardımı Nasıl Alınır? Belediye Para Yardımı Kimlere Verilir?

Ülkemizde ihtiyaç sahibi aileler için gıda, giysi, eşya ve erzak yardımı gibi kampanyalar düzenleyen belediyeler, Ocak 2022 itibarıyla para yardımı yapacaklarını da duyurdu. Bu sayede dar gelirli vatandaşlarımız, ilçe veya büyükşehir belediye binalarına bizzat giderek form doldurabilmekte ve yardım parasını alabilmektedirler.

Para Logo
Google News

Bazı belediyeler, başvuruları kendi resmi internet siteleri üzerinden de kabul etmektedir. Bu sayede ailelerin belediye binalarına gitmelerine gerek kalmamaktadır. Peki, belediye para yardımı nasıl alınır? Başvuru nasıl yapılmaktadır? Detaylar haberimizde.

Belediye Para Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Belediyelerin nakdi yardım projelerine katılmak isteyen vatandaşların kurumlara bizzat gitmeleri ve sosyal yardım başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Vatandaşlar, bu formda yer alan nakdi yardım seçeneğini işaretleyerek süreci başlatmış olurlar. Ayrıca bazı belediyeler, online başvuru formunu da sunabilmektedir. İkamet ettiğiniz bölge belediyesinin resmi adresini inceleyerek başvuru sürecini kontrol edebilirsiniz. Son olarak e-devlet sistemi üzerinden başvurabilmek için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 adresinde yer alan formu doldurmanız gerektiğini de belirtmekte fayda var.

Belediye Para Yardımı Ne Kadardır?

Belediyeler tarafından vatandaşlara sağlanan destek ücretleri, başvuran ailenin aylık gelirine ve muhtaçlık durumuna göre değişiklik göstermektedir. Aylık geliri asgari ücretin 1/3’ü veya altında olan vatandaşlar, belediyelerden nakdi destek talebinde bulunabiliyor. Belediyeler, ihtiyaç sahibi vatandaşların gelir ve muhtaçlık seviyesine göre 500 TL, 1000 TL ve 750 TL gibi para yardımlarında bulunabilmektedir.

<