BDDK'dan Gelen Konut Kredi Düzenlemesi Büyük Ses Getirecek!

BDDK'dan Gelen Konut Kredi Düzenlemesi Büyük Ses Getirecek!

Konut kredisindeki son durum merak ediliyor. BDDK'nın adımı sonrasında yaşananlar merak edildi. Artık belirli bir fiyatın üzerindeki evler için konut kredisi çekilemeyecek. Üstelik belirli değerlerdeki evler için kredi limiti getirildi. İşte BDDK'dan gelen adımlar ve çok daha fazlası haberimizde...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yaptığı düzenleme sonrasında konut kredilerinin limitlerini ve yüzdelerinde değişikliğe imza attı. Peki ya artık en yüksek ne kadarlık konut için kredi çekilebilecek?

Kredi Kullanımına Yeni Sınır!

BDDK kararı sonrasında artık 10 milyon TL ve üzeri evler için kredi çekimi yapılamayacak. Konut kredisinde 2 - 5 milyon TL arasındaki evler için ise %70 kredi kullanım hakkı olacak. Dolayısıyla bu değişim sonrasında konut piyasalarındaki son durum nasıl etkilenecek merak ediliyor. Yüksek miktarlarda çekilen krediler için atılacak adımlar dikkat çekti. BDDK'dan konuyla ilgili başka bir karar çıktı mı ?

Yalıtımlı Konuta Destek Veriliyor!

Öte yandan yalıtımlı konutların ön plana çıkacağı belirtildi. Kredi konusunda da bu konutların dikkat çektiğini belirtelim. Dolayısıyla eğer konut kredisi çekmeyi planlıyorsanız yalıtımlı konutlara yönelmeniz halinde daha fazla fırsata erişebilirsiniz. Bakalım BDDK'nın bu kararından sonra başka ne gibi adımlar atılacak hep birlikte göreceğiz.