Euro 37,16 %0,06
Dolar 34,28 %0,16
Sterlin 44,50 %-0,01
Altın 3.009 %-0,07

Bayram Öncesi Çalışanları İlgilendiren Bilgi Geldi! Yol ve Yemek Paralarına Müdahale Edildi!

Çalışanlar için yapılan asgari ücret zammından sonra yol ve yemek ücretleri de arttı. Peki bir çalışan, en düşük ne kadar yol ve yemek ücreti alabilecek? Yüksek orandaki zamla birlikte pek çok kişi bu habere sevinecek. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren karara dair detayları paylaşıyoruz.

Para Logo
Google News

Yeni kararla birlikte çalışanların yol ve yemek ücretinde artış yaşandı. Yol ve yemek ücreti ödemelerinde asgari ödemelerin yükseldiği belirtildi. Peki çalışanlar en az ne kadarlık ödeme alacak? Detaylarıyla birlikte yol ve yemek ücretlerine dair merak edilenleri yanıtlıyoruz. Pek çok kişinin merak ettiği sorular bu şekilde yanıt buldu. Asgari ücret zammından sonra buna da bir zam gelmesi bekleniyordu.

Yol ve Yemekte Yüksek Artış!

Yol ve yemek ücreti beklentilerin de üzerinde arttı. Son gelişmelere göre yol ücreti günlük 17 TL'den 25,5 TL'ye çıktı. Haftada 6 gün çalışan bir işçinin aylık en az 612 TL alması gerekiyor. %50'lik artışla birlikte yaşanan gelişmeler gözler önüne serildi.

Yemek artışındaki gelişme ise daha da şaşırtıcıydı. Günlük asgari 34 TL olan yemek ücreti 51 TL'ye yükseldi. Bu gelişme ile birlikte %79'dan fazla bir artış uygulandığı görüldü. Çalışana verilmesi gereken yemek ücretinin en düşük 1224 TL olması kararlaştırıldı. Dolayısıyla yol ve yemekteki bu artış çalışanlar için oldukça önemliydi. Ancak bu artışların işsizliğe neden olup olmayacağı çok soruluyor. Çünkü bazı işverenler bu maliyetleri karşılayabilir mi bilinmemekte.

<