Başvuruda Bulunan Vatandaşlara 1100 TL Sosyal Yardım Parası Tekrardan Veriliyor! Bakanlıktan Açıklama Gecikmedi

Başvuruda Bulunan Vatandaşlara 1100 TL Sosyal Yardım Parası Tekrardan Veriliyor! Bakanlıktan Açıklama Gecikmedi

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım paraları ile alakalı açıklama yaptı. Yapılan açıklamalara göre 1100 TL sosyal yardım parası ödemeleri başladı. İşte haberin tüm detayları...

Pandemi döneminde yardım paraları hakkında açıklama yapıldı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardım paralarının verilmeye başlandığını duyurdu. Koronavirüs pandemisinden dolayı birçok vatandaş mağdur oldu. Bunun ardından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal parasının vatandaşlara cansuyu olacağını söyledi. E-devlet üzerinden başvurusu yapılan sosyal yardım parasından kimler nasıl yararlanıyor?

İşte başvuru şartları!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi insanların yardımına yetişti. İhtiyaç sahibi vatandaşlara 1100 TL sosyal yardım parası verilerek rahat nefes almaları sağlanıyor. E-devlet üzerinden yapılan pandemi destek başvuruları için T.C. kimlik numarasının son hanesi önem arz ediyor.

0- Pazartesi,

2-Salı,

4-Çarşamba,

6-Perşembe,

8- Cuma günlerinde başvurularını yapabilecek. Hafta sonu ise sınırlama olmadan herkes başvuru yapabilecek.

Nakdi destek başvurusundan kimler yararlanamaz?

Bunun dışında hane bazlı olarak yapılan başvurudan Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar bu destekten yararlanamayacak. Ayrıca kamu işçileri, memurlar ve emekli vatandaşlarda sosyal yardımdan yararlanamayacak.

Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

Sosyal yardım başvuru yapmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilir. “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” butonuna tıkladıktan sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurusunu tamamlayabilir. Vatandaşlar, Bakanlık tarafından açıklanan yardım başvurusu sonuçlarının da belli olacağı tarihi şimdiden merak ediyor.