Euro 36,99 %-0,01
Dolar 34,26 %0,02
Sterlin 44,46 %-0,03
Altın 3.029 %0,06

Bankaların Kara Listelerinde Olanlara Resmi Açıklama Geldi! Kara Listeden Siliniyorsunuz!

Koronavirüs pandemisi, vatandaşların alım gücünün azaldığı ve kredi borçlarının arttığı bir dönemi de beraberinde getirdi. Bu durum, çalışanların ekonomik planlarında da bozulmalara yol açtı. Milyonlarca insan, 2021 yılında bankaların kara listelerine düştüler. Peki, 2022 yılında bankalar kara listelerini tamamen silecekler mi?

banka kara  liste
Google News

Bankalar, meclis düzenlemesi olmadan kendi inisiyatifleriyle herhangi bir silme işlemi gerçekleştirmeyeceklerini duyurdular. 2022 yılında da kredi notu düşük olan ve kara listede olan kişilerin kolay kolay kart ve avans talebinde bulunamayacakları belli oldu. Fakat bankalar bazında ödemelerini düzelten vatandaşların kara listelerden hemen çıkarıldıkları da göz ardı edilmemelidir.

Bankaların Kara Listelerinden Çıkabilmek İçin Ne Yapmak Gerekmektedir?

Bankalarca belirlenen kara liste, kredi notları çok düşük olan kişileri bünyesinde barındırmaktadır. Kara listede olan kullanıcılar, devam eden borçlarını düzenli şekilde ödeyerek kara listeden çıkabilmektedirler. Ayrıca kalan borçlarını yapılandırarak düzenli bir ödeme alışkanlığına sokmak, vatandaşların kara listeden çıkabilmelerini de kolaylaştıracaktır.

Kara Listelerin Temizlenmesi İçin Meclis Düzenlemesi Gelecek Mi?

Son olarak 2020 yılında gündeme gelen ve kara listeler için oluşturulacak meclis toplantısının 2022 yılında da gündeme geleceği duyurulmuştur. Ancak bu durum, kısa vadeli bir temizlik anlamına gelmemektedir. Kara listede olan vatandaşların, ilgili kurum bazında gerçekleşen çalışmaları sürekli takip etmeleri ve meclis toplantılarını iyi araştırmaları gerekiyor.

<