Bakanlık'tan Açıklama Geldi! Emeklilik Yaşı Düşürülüyor..

Bakanlık'tan Açıklama Geldi! Emeklilik Yaşı Düşürülüyor..

Emeklilik için gerekli şartları karşıladıysanız yıllarca yaş beklemek zorunda kalmayabilirsiniz. Böylelikle hızlı şekilde emekli olmanın önü açılacak. Peki EYT'li vatandaşlar bekledikleri emekliliğe kavuşabilecek mi? Emeklilik için yıllarca beklemek yerine meclisten yeni bir yasa geçebilir. 2022 yılı asgari ücrete gelecek zam da tartışılıyor.

Emekli olmak isteyenlerin yıllarca yaşını beklemesi büyük tepki konusu olmuştu. Ancak EYT'lilerin bu sorunla daha fazla başa çıkmayacağı belirtiliyor. Yeni bir meclis formülü ile emeklilik yaşının değişebileceği ve böylelikle EYT'lilerin yıllarca beklemek zorunda kalmayacağı ifade edilmekte.

Emeklilik 2-3 Yıl Beklenecek

Eğer prim günü ve diğer emeklilik şartlarını karşılaşmış iseniz yaş bekleme sorunu çözülebilir. 2 veya 3 yıla indirilmesi beklenen yaş bekleme sınırıyla beraber milyonlarca vatandaşa müjdeli haber verilmesi planlanıyor. Çok uzun süreler emeklilik bekleyen EYT'liler, bu durumdan olumsuz etkilenmekteydi.

2022 Asgari Ücret Zammı

2022 yılında asgari ücrete ne kadar zam gelecek merakla beklenmekte. Pek çok kişinin merak ettiği üzere enflasyonla doğru orantıda gelen bir zam söz konusu. Geçtiğimiz yıl %21,59 oranındaki zamdan sonra bu sene %29'dan yüksek olması bekleniyor. Böylelikle asgari ücret maaşının da 3500 TL'yi geçmesi söz konusu olabilir. Hem emeklilik bekleyenler hem de asgari ücretle çalışanlar için kritik zamanlar yaşanıyor. Bakalım bu konuda nasıl bir düzenleme yapılacak ve mutlu sona ulaşılacak mı göreceğiz.