Bakanlıktan 1150 TL'ye Kadar Doğalgaz Yardımı Sağlanacak!

Bakanlıktan 1150 TL'ye Kadar Doğalgaz Yardımı Sağlanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı açıklama ile birlikte çeşitli detaylara değinildi. Öyle ki bakanlıktan gelen açıklama sonrasında doğalgaz yardımına ilişkin 1150 TL'ye kadar ödeme yapılacağı belirtiliyor. PTT'den alınacak ödemeler için başvuruları nereden gerçekleştireceğiz?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen haberle birlikte 1150 TL'ye kadar doğalgaz yardımı başvurusu sağlanacak. Öte yandan güncel detaylara dair neler biliyoruz? Pek çok kişinin yakından takip ettiği yardıma ilişkin 450 TL - 1150 TL arası yardım bilgisi vereceğiz. Başvuru şartlarına göre işlem yaptığınız takdirde sizlerin de bu yardımı almanız olasıdır. Kış aylarında yüksek doğalgaz faturalarının bir kısmını veya tamamını devlet karşılasın istiyorsanız güncel bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Doğalgaz Yardımı Sağlanacak

Bakan Derya Yanık'tan gelen açıklamada doğalgaz yardımı için “Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak” açıklamasına yer verilmişti.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Doğalgaz yardımı ön başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. Bu gelişme ile birlikte sizler de internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.