Euro 37,07 %0,27
Dolar 34,24 %-0,10
Sterlin 44,53 %0,53
Altın 3.016 %0,80

Bakanlık Elektrik Destek Müjdesini Verdi! Elektrik Faturanızdan 200TL Düşecek!

Elektrik faturanız daha düşük gelebilir. 200 TL'ye kadar sunulan fatura desteği büyük ilgi gördü. Bakanlıktan gelen açıklama doğrultusunda elektrik faturası desteği şartları ve başvurusu hakkında bazı bilgiler vereceğiz. Peki şu an sosyal desteklerle ilgili nasıl yardım alabilirsiniz?

elektrik faturası
Google News

Elektrik faturasındaki güncel gelişmeler dikkat çekiyor. Pek çok kişi neler yaşanacağını araştırırken bir  yandan da bakanlıktan gelen açıklamayla elektrik desteğini merak etti. Elektrik faturanız bir anda düşebilir. PTT üzerinden yapılacak işlemle birlikte ne kadar indirim yapılacağını öğrenebiliyorsunuz.

Elektrik Faturası Destek Şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen açıklamalar doğrultusunda elektrik desteği almak isteyenler, faturasını daha düşük şekilde ödeyebilir. Muhtaçlık durumuna göre de değişmekte olan bu durum, ailedeki fert sayısıyla da bağlantılı. Dolayısıyla en önemli iki şart aile fert sayısı ve gelir miktarıdır. Bu nedenle yapılan çeşitli incelemeler sonucunda sizlere destek verilip verilmeyeceğini öğrenebilirsiniz.

Elektrik Desteği Nasıl Alınır?

Elektrik desteği almak için öncelikli olarak PTT'ye kimlik ve faturanızla gitmelisiniz. Ödeme esnasında size bir destek verilip verilmeyeceği sorgulanır. Bu sayede çeşitli desteklerden yararlanabilirsiniz. Aile fert sayısı ile bağlantılı ödemelerin yapıldığını belirtmiştik. Dolayısıyla yapılacak ödemeler aşağıdaki gibidir:

  • 1-2 kişilik hanelere 75 kwh (103 TL)
  • 3 kişilik hanelere 100 kwh (137,33 TL)
  • 4 kişilik hanelere 125 kwh (171,67 TL)
  • 5 ve daha fazla kişilik hanelere 150 kwh (206 TL)
<