Bakan'dan Hem Asgari Hemde EYT Açıklaması Geldi..

Bakan'dan Hem Asgari Hemde EYT Açıklaması Geldi..

Bakan'dan gelmiş olan açıklamalara göre Asgari ücretin yeni miktarı yeni yılda geçerli olacak! Asgari ücret miktarı için salı günü gerçekleştirilecek olan toplantıda netlik kazanacak! Asgari ücret miktarı yeni yılda ne kadar olacak? Bakan'dan EYT için yeni gelişmeler aktarıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret ederek konuştu.

Bakan Bilgin'in açıklamaları şu şekilde oldu:

EYT'DE SON DURUM NE OLDU?

Teknik çalışmalarımızın EYT ile ilgili tamamlanmasına az bir zaman kaldı. Eskilerde dijital ortamda kayıtlar tutulmadığından dolayı özel sektörlerde çalışmış sigortalı işçilerde bu çok yaygındı. Herhangi bir kaybı olmaması adına dijital ortama aktarılması konusundaki çalışmalar şimdilerde yurtdışındaki konsoloslukarda yoğun çalışmamız devam ediyor.

Kıdem tazminatın ödenmesi konusunda kredi verilmesi üzerine Bakan Nebai bu konu hakkında hazırlıklara başlandığını duyurdu. Talep üzerine çalışmaları yaptık ve kredi konusundaysa Nureddin Bey ile hallettik.

Aralık ayı içerisinde bitirip sonunda teknik çalışmaları bitirdikten hemen sonra Meclis'te arkadaşlarımız ile Yüce Meclis'in kararına sunacak olduğumuz EYT ile ilgili çalışmalar tamamlanmak üzere.

ASGARİ ÜCRET
 
En önemli sosyal politika araçlarımızdan biri olan asgari ücrettir.

İşverenlerin ve işletmecilerin ödeyebilecek olduğu bir ücret seviyesi olması için elimizden gelen çabaları gösteriyoruz. İşletme olmaz ise işveren olmazsa işçi de olmaz. İşçimize rahat bir nefes aldıracak, tahribatı onaracak olan asgari ücret seviyesinin bu uzlaşmada belirlenmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

"SALI GÜNÜ NET BİR UZLAŞMAYA VARACAĞIZ"

Bakan Bilgin, dün Erzurum'da yapmış olduğu başka bir duyuruda; "Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız" sözlerini ifade etmişti.

Bilgin Şu Sözlere Değindi!

"Önümüzdeki salı günü tekrar ASGARİ ÜCRET komisyonu toplanacak. Bundan sonra asgari ücretin müzakeresinde bir uzlaşmaya varılacağını umuyorum. Milletimizin beklediği, emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin ödeyebileceği ücret seviyesinde bir uzlaşma sağlayacağız. Asgari ücret, sosyal devletin çalışanlarını koruduğu bir ücrettir. Asgari ücreti devlet vermez, işverenler verir ama işçileri koruyacak bir asgari ücret rakamında uzlaşmayı devlet belirler. Bizim de temel fonksiyonumuz budur. Birçok sorunu çözdük, bunu da çözeceğiz. Asgari ücret konusunda da salı günü ümit ediyorum salı gününden sonra Türkiye için olumlu bir haberi paylaşacağız toplumumuzla. Emekçilerimizi koruyan onların hayat şartlarını aşmalarını katkı sağlayacak bir ücret seviyesinde Türkiye rahat bir nefes alır diye düşünüyorum."

GÖZLER SALI GÜNKÜ TOPLANTIYA ÇEVRİLDİ!

Çalışma ile Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 7 Aralık'ta birinci, 14 Aralık'ta ikinci toplantısını yapmış Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını salı gününde saat 14:00'ı göstermiş olduğunda yapacak.

Hazine ile Maliye, Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu temsilcilerinden istenmiş ilave verilerin görüşülecek olduğu bu toplantıda, işçi ve işveren tarafı rakamlar üstünde pazarlık yapacak.

2023'de geçerli olacak asgari ücret rakamının bu toplantıda netlik kazanması beklentileri yer alıyor.