Euro 37,11 %-0,07
Dolar 34,29 %0,18
Sterlin 44,52 %0,04
Altın 3.017 %0,21

Bakan Az Önce Açıklamada Bulundu! Dar Gelirli Ailelere Yardımlar Başlıyor!

Bakan Nebati'den gelen açıklama büyük ses getirdi. Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeler ve çok daha fazlası gözler önüne serilecek. Öyle ki çeşitli ifadeler de ortaya çıkıyor. Düşük gelirli ailelere nasıl bir yardım yapılacak? Bakanlık ifadesinden sonra çeşitli destekler duyuruldu mu?

Bakan Nebat
Google News

Dar gelirli vatandaşlar için yapılan açıklamalar dikkat çekiyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği desteklere iki yeni sosyal yardım türü eklendi. Dolayısıyla Hazine ve Maliye Bakanı'ndan gelen açıklamalar oldukça önemliydi. Yakın zamanda hayata geçirilmesi planlanan yardımlarla ilgili neler biliyoruz? Çeşitli detaylar ön plana çıkacak. Öte yandan merak edilen sorular da yanıt bulacağa benziyor.

Dar Gelirlilere Yeni Destekler!

Dar gelirli vatandaşlara sağlanacak destekler hakkında konuşan Bakan Nebati, “Dar gelirlilere 2002'de 1,6 milyar lira destek veriliyordu, bugün 145 milyar lirayı aştı. Bütçe içindeyi payı 1,3'den 5,1'e çıktı. Doğalgaz ve elektrik fiyatlarının artması destek ihtiyacı hissettirdi. 4 milyon haneye destek veriyoruz. Dünyada en çok hanehalkını doğalgaz konusunda destekleyen ülkelerin başında geliyoruz. Doğalgazda hanelere sağladığımız destek yüzde 82'yi aştı, önümüzdeki dönemde de bunlara yönelik adım atılacak. Konut fiyatlarında ve kirada normalleşme gelmeye başladı" diyen Nebati, "Dar gelirliler için iki yeni proje için çalışmalar tamamlandı, yakında açıklanacak" açıklamasında bulundu.

<