Bakan Açıkladı! Tüm Borçlara Af Çıktı!

Bakan Açıkladı! Tüm Borçlara Af Çıktı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sağlık borcu affı müjdesi geldi. Böylelikle vatandaşların sağlık borcu silinecek. Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyenler bu fırsatı kaçırmamalı. Kaç bin TL'lik borcun silineceği merak konusu oldu. İşte detaylarla birlikte merak edilenler...

Sağlık Bakanı Koca, yaptığı açıklama ile herkesi sevindirdi. Sağlık borcu olanların merak ettiği bir gelişme sonuç verdi. Peki ya şimdi ne olacak? Sağlık hizmetlerinden yararlanamayanlar için önemli bir fırsat sunuldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun teklifine ilişkin bilinmeyenleri aktaracağız. Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeler ve dahası haberimizde yerini aldı. 31 Aralık 2021 tarihine kadar sağlık borcu nedeniyle sağlık hizmetinden yararlanamayanlar için yapılan düzenleme dikkat çekti.

Sağlık Borcunda Af Dönemi

10 bin TL altındaki borçların silineceği vurgulandı. Limitin 5 bin TL olarak belirtildiği ancak sonradan Fahrettin Koca'nın açıklaması ile 10 bin TL'ye çıktığı biliniyor. Tüm bu gelişmeler ışığında merak edilenler de yanıt buldu. Peki ya borçlar ne zaman silinecek?

Borcun Tamamı Silinecek mi?

Borcunuz eğer 10 bin TL'nin altında ise tamamı silinecek. Onun yanı sıra yarısı 10 bin TL'nin altında ise 10 bin TL'lik silinecek ve sonrasında kalan borç tahsis edilecektir. Dolayısıyla sağlık affından faydalanmak isteyenler güncel borcunu kontrol etmelidir.