Euro 36,95 %-0,09
Dolar 34,24 %-0,02
Sterlin 44,44 %-0,06
Altın 3.033 %0,20

Aylık 3300 Euro Maaşla İşçi Alımları Başladı! İşte Açık Kadroların Tam Listesi!

Yurtdışında kariyer hedefleyen kişiler için Türkiye ve Almanya arasında bazı çalışma farklılıkları yer almaktadır. Özellikle ülkemizdeki ağır çalışma temposu ve yoğun saatler, Almanya’da çok daha düzenli şekilde işlemektedir. Ayrıca Almanya’da bulunan bir işçi ile Türkiye’de bulunan bir işçinin alım gücü çok farklıdır.

almanya işçi alımları
Google News

Tüm özellikleri kabul edip Almanya’da çalışmak isteyen vatandaşlarımız için birçok meslek grubunda açık bulabilmek mümkün. Vasıfsız pesoneller için ayrılan kadroların yanı sıra mesleği olanlar için de çeşitli iş olanakları mevcuttur. Peki, Almanya’da en çok aranan meslek grupları hangileridir?

Almanyada Çalışmak İsteyenler İçin En Çok Açık Bulunan Meslek Grupları

Almanya’da 2021 ve 2022 yılları arasında en çok aranan meslek grubu, tır şoförlüğü olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca ülke genelinde teknik personel, hemşire, elektrik, inşaat, sıhhi tesisat ve  hasta bakıcı gibi meslek grupları için ciddi anlamda yoğun bir arayış sürmektedir. Tüm bunların yanı sıra farklı meslek sahipleri için de Almanya’da birçok başvuru değerlendirilmeye başlanmıştır.

Almanya Çalışanlar İçin Kaç Para Ödüyor?

Almanya, çalışanları için en az 2.200 Euro ile 2.300 Euro arasında ödeme yapmaktadır. Fakat bu maaş, birçok iş kategorisinde 3.000 Euro’ya kadar çıkabilmektedir. Ayrıca işin durumuna ve işçinin verimine göre maaşların 5.000 – 8.000 Euro arasında değiştiği de bilinmektedir.

<