Euro 37,07 %0,25
Dolar 34,22 %-0,13
Sterlin 44,48 %0,41
Altın 3.014 %0,73

Ayçiçek Yağı Fiyatlarının Yüzde 25 Düşürme Kararı Alındı! Bakanlık Resmi Olarak Açıkladı!

Ayçiçek yağı satın alacaklar bu haberi bekliyordu. Bakanlıktan gelen açıklamada ayçiçek yağı fiyatlarının %25'e kadar ucuzlayabileceği tahmin ediliyor. Peki bu gelişme nasıl olacak? Milyonların merak ettiği indirim karşısında Ukrayna ile anlaşma yapıldığı belirtiliyor. Tarım ve Orman Bakanı neler söyledi?

Ayçiçek Yağı
Google News

Bakanlıktan gelen açıklama doğrultusunda ayçiçek yağı fiyatlarında şaşırıcı gelişmeler meydana geldi. Fiyatların düzenli olarak artması vatandaşın dikkatini çekmişti. Şimdi ise fiyat konusunda önemli atılımların olacağı belirtiliyor. Ukrayna'dan gelecek ayçiçek yağında fiyat düşüşü olacak.

Ayçiçek Yağı %25 Düşecek!

Ayçiçek yağı fiyatlarının %25 düşeceği ve sonrasında ise böyle bir gelişmenin meydana geleceği belirtiliyor. Yani yakın zamanda marketlerde çok daha ucuz sıvıyağ satın almak mümkün olabilir. Ayçiçek yağındaki bu gelişme vatandaşın beğenisini kazandı.

Bakanlık Neler Söyledi?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yaptığı açıklamada Ukrayna ile anlaşma yapıldığı ve %25 daha ucuza ayçiçek verileceği söylendi. Kirişçi'nin belirttiğine göre "Sadece Ukrayna'nın elinde 27,5 milyon ton dış ticarete konu olan ürün var. Mısır, ayçiçeği çekirdeği, ayçiçek yağı, soya gibi ürünleri bize dış ticaretteki fiyatının, yüzde 25 aşağısına vermeyi taahhüt ediyorlar." Bu gelişme sonrasında ayçiçek yağı fiyatları nasıl etkilenir birkaç hafta içerisinde kesinleşebilir.

<