Ayçiçek Yağı Fiyatlarına Tam Müdahale Geldi! Fiyatların Düşeceği Tarih Açıklandı!

Ayçiçek Yağı Fiyatlarına Tam Müdahale Geldi! Fiyatların Düşeceği Tarih Açıklandı!

Yağlarla ilgili alınan karar herkesi şaşırttı. Verginin kalkmasıyla birlikte ayçiçek, mısır, soya ve palm yağının güncel fiyatı merak edildi. Ayçiçek yağının 5 litresi artık kaç TL olacak? İşte Temmuz ayından itibaren uygulanacak Cumhurbaşkanlığı kararında hangi verginin kalktığını açıklıyoruz.

Ayçiçek yağı fiyatlarındaki son gelişmelerle ilgili çeşitli ifadelere yer verildi. Cumhurbaşkanlığı kararıyla birlikte 1 Temmuz 2022'den itibaren vatandaşı neler beklemekte? Artık markette çok daha ucuza ayçiçek yağı satın almak mümkün olabilir. Üstelik ayçiçek, mısır, soya ve palm yağındaki indirimi duyunca şok olacaksınız.

Gümrük Vergisi Kalktı

Ayçiçek, mısır, soya ve palm yağında gümrük vergisinin kalktığı belirtildi. Cumhurbaşkanlığı kararı sonrasında bu ürünler için fiyat indirimine çok az bir zaman kaldı. 1 Temmuz'dan itibaren yüzde kaçlık bir indirim bizleri bekliyor?

Savaş Fiyatları Etkiledi!

Özellikle de ayçiçek yağındaki fiyat artışı, savaş nedeniyle daha da ivmelendi. Bu nedenle enflasyona da bir yansıması olduğunu görüyoruz. 1 Temmuz 2022'den 31 Aralık 2022'ye kadar gümrük vergisi sıfırlanmış şekilde sıvıyağ satın alabileceğiz. Güncel gelişmeleri ise sizlerle paylaşacağız. Şimdilik büyük bekleyiş sürüyor. Bakalım yüzde kaçlık bir indirim uygulanacak?