Asgari Ücrette Son Durum! 2023 Yılı Asgari Zammı Belli Oldu mu?

Asgari Ücrette Son Durum! 2023 Yılı Asgari Zammı Belli Oldu mu?

Asgari ücret 2023 yılında kaç TL olacak? 7000 TL'yi geçeceği iddia ediliyor. Güncel TÜİK enflasyon oranıyla birlikte yetkililerden gelen açıklama dikkat çekti. Peki ya uzman isimler asgari ücret zammına dair neler düşünüyor?

Asgari ücret için büyük bekleyiş sürerken, bir yandan da alanında uzman isimlerin yaptığı açıklamalar takip ediliyor. Öte  yandan bizleri hangi detayların beklediği de yanıt bulacak. Son zamanlara damgasını vuran asgari ücret ödemelerinde neler yaşanacağını aktaracağız. Öyle ki 2023 yılı asgari zammında bizleri neler bekliyor?

Asgari Ücret 7000 TL'yi Geçer mi?

Eğer TÜİK enflasyon oranıyla birlikte refah payı da eklenir ise asgari ücretin 7000 TL'yi geçebileceği ifade edilmekte. Bu noktada yetkililerden gelecek açıklamalar ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararı da büyük öneme sahip.

2023 Asgari Ücret Belli Oldu mu?

2023 yılı asgari ücreti hemen açıklanmasa da Aralık ayından itibaren yavaş yavaş ortaya çıkacak. Öte yandan bu noktada gelen açıklamalardan biri de

“Geçen yılın enflasyon oranlarıyla bu senenin enflasyon oranları kıyasladığımızda yüksek bir enflasyon yaşıyoruz. Geçen yıl ocak ayında asgari ücrete yüzde 50 oranında bir zam yapıldı. Yüzde 30’da temmuz ayında yapıldı. Yani yüzde 80’in üzerinde bir zam yapılmış oldu. Şimdi asgari ücrete tekrar zam konusu konuşulurken enflasyon oranı daha yüksek. Minimum düzeyde en az yüzde 50 oranında bir zam yapılır. Asgari ücret 8250 lira bandında olur diye düşünüyorum. Bunun üstündeki bir rakamda olabilir. Ancak şunu bilmemiz lazım. Asgari ücreti ödeyen işverenler ve esnaftır. Hükümetin asgari ücreti biz daha iyi yapacağız, şartlar daha iyi olacak derken elini taşın altına koyması ve işverene destek sunması gerekir. Asgari ücret zammını devlet vermez. Asgari ücret zammını işverenler ve esnaf verir. Bu nedenle asgari ücrete yapılacak zammın tüm maliyeti işverenin üzerindedir. Devlet ayrıca destek vermezse şayet zam tüm ürün ve hizmetlere yansır. Dolayısıyla enflasyonun artışı daha hızlı bir şekilde devam eder." şeklinde.