Asgari Ücretlilere Müjdeli Haber Verildi! Bakanlıktan 6800 TL Açıklaması Geldi mi?

Asgari Ücretlilere Müjdeli Haber Verildi! Bakanlıktan 6800 TL Açıklaması Geldi mi?

Asgari ücretlilere ne kadar zam yapılacak? 2023 yılı asgari ücret zammı için Bakan Vedat Bilgin'den 6800 TL açıklaması geldi mi? Yakın zamanda milyonlarca kişinin maaşı değişecek. İşte enflasyona göre yapılacak zamla ilgili detaylar haberimizde yerini aldı.

Asgari ücretlilerin ne kadar maaş alacağı merak ediliyor. Öte yandan Bakan Vedat Bilgin'den gelen ifadeler gözler önüne serildi. Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar ve çok daha fazlası haberimizde olacak. Öte yandan asgari ücretin kaç TL olacağını merak ediyorsanız güncel enflasyon rakamlarına şöyle bir göz atmamız gerekebilir.

Enflasyona Göre Karar Verilecek

2023 yılı asgari ücrete ilişkin yapılan açıklamalardan biri de Vedat Bilgin'e ait. Bakandan gelen ifadeye göre "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı. "Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum" sözlerine yer verildi.

Enflasyona göre belirlenmesi beklenen asgari ücrete bakacak olursak önümüzdeki ayların enflasyon sonuçlarına göre bir zam yapılabilir. Yakın zamanda çeşitli ifadelere  yer verilecek. Bu noktada ne gibi gelişmeler yaşanacağını sizlerle paylaşacağız.