Euro 37,04 %0,20
Dolar 34,22 %-0,14
Sterlin 44,38 %0,21
Altın 3.005 %0,45

Asgari Ücretli ve Emekliye Tarihi Zam Kapıda! Maaş Artışı İçin Düzenlemeler Başladı!

Asgari ücretli vatandaşların ve emeklilerin yakından takip ettiği maaş zammına dair Bakanlık ve hükümet kanadından bazı açıklamalar geldi. 1 Mayıs İşçi bayramıyla birlikte maaşlara zam gelecek mi? Temmuz ayında emekli ve asgari ücretli ne kadar ödeme alacak? İşte güncel gelişmeler...

Para Logo
Google News

Asgari ücretli ve emeklinin maaşına ilişkin yeni düzenlemenin yapılması bekleniyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği maaş zammına dair merak edilenler masaya yatırıldı. Özellikle de Bakanlık'tan gelen açıklama sonrasında Mayıs ayında yeni bir müjde verilecek mi sorulmakta. 1 Mayıs İşçi Bayramı ile birlikte nasıl bir açıklama yapılacak? Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ifade ettiği üzere bu konuda herhangi bir tavizin verilmeyeceği ve vatandaşa destek sunulacağı belirtiliyor.

Bakanlıktan Maaş Düzenlemesi Açıklaması!

Bakan Bilgin, yaptığı açıklama ile “Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki Temmuz ayında yeniden işçilerimizi kamu çalışanlarımızı, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemenin haberini vermek istiyorum" sözlerine yer verdi. Peki emekli ve asgari ücretli ne kadar zam alacak?

Temmuz Ayında Müjde Verilecek!

Öte yandan Temmuz ayından sonra maaşların zamlanacağı ve ikinci yarı dönemde enflasyona karşı daha yüksek maaş verileceği belirtiliyor. Bu konuda hükümet kanadından çeşitli adımlar gelse de daha önceden asgari ücretliye zam konusunda bir gündem oluşmadığı da belirtilmekteydi.

<