Euro 37,09 %0,31
Dolar 34,26 %-0,03
Sterlin 44,46 %0,39
Altın 3.012 %0,69

Asgari Ücrete Zammı İle Alakalı Resmi Açıklama Geldi!

Asgari ücretli vatandaşın bir süredir beklediği maaş zammına ilişkin Çalışma Bakanı'ndan önemli açıklama geldi. Asgari maaş ücreti 2022 yılında tekrardan artacak mı? Temmuz ayında yeni bir zam yapılması bekleniyor. İşte Bakanlığın ifadeleri ile maaş zammına ilişkin yorumlar...

Para Logo
Google News

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret için beklenen zamla ilgili konuştu. Yakın zaman önce Bazı Ak Partili isimlerin mevzuatın gerektiği takdirde değiştirilebileceğini vurgulaması asgari ücrette zam bekleyenleri heyecanlandırmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da gerektiği takdirde ekip arkadaşlarının böyle bir çalışma yapabileceğinden söz etmişti. Şimdi ise gelinen noktada Bakanlık öyle bir açıklama yaptı ki asgari ücretli çalışanlar çok şaşırdı.

Temmuz'da Yeni Zam Var mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklama doğrultusunda daha 3 ay önce zam yapıldığını belirtti. Gündemlerinde asgari ücret zammının olmadığını açıkladı. Dolayısıyla zamla ilgili güncel gelişmeler şimdilik askıya alınacak gibi gözüküyor.

Yılbaşından Sonra Her Şey Zamlandı

Öte yandan 2022 yılına girdiğimiz günden itibaren enerji fiyatları başta olmak üzere pek çok kaleme zam geldi. Gelen bu zamlar da asgari ücretin değerini yitirdiği şeklinde yorumlara neden oldu. Dolayısıyla Temmuz ayında ikinci bir zam gelecek mi soruları sorulmaya başlandı. Söz konusu gelişmelere ilişkin merak edilenler yakında yanıt bulacak.

<