Asgari Ücrete Yüzde Kaç Zam Yapılacak? Uzman İsimden 2023 Yılı Asgari Maaş Açıklaması!

Asgari Ücrete Yüzde Kaç Zam Yapılacak? Uzman İsimden 2023 Yılı Asgari Maaş Açıklaması!

Asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacağı merak ediliyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği ve milyonların zam beklediği asgari ücretteki son tahminleri açıklıyoruz. Uzman isimden gelen kritik açıklama ise dengeleri olumlu anlamda değiştirebilir.

Asgari ücret için yapılacak zamla ilgili çeşitli ifadelere yer veriliyor. Öyle ki güncel detaylarla beraber merak edilenler yanıt bulacak. Çeşitli detayları sizlerle paylaşacağız. 2023 yılı Ocak ayından itibaren milyonlarca çalışan yüzde kaç maaşlı zam alacak merak etmekte. Anlaşılan o ki bazı uzmanlar da şimdiden yapılacak zamma dair hem kulis bilgileri veriyor hem de enflasyon bazlı tahminlerde bulunuyor.

Asgari Ücrete %40 Zam Yapılabilir

Öte yandan İş ve Sosyal Güvenlik Danışmanı, Eski SGK Denetmeni Bünyamin Esen'den gelen açıklama dikkat çekti. Asgari ücrete yapılacak zammın %40 olabileceği belirtildi. Peki ya brüt ve net olarak ne gibi değişiklikler bizleri bekliyor olacak?

Brüt Net Farkı Kalkacak mı?

Asgari ücrette brüt ve net ayrımının ortadan kalkabileceğine dair görüşler ortaya sunuldu. Bünyamin Esen'in açıklamasında ise “Kulislere göre brüt ile net arasında fark kalmaması, aradaki maliyetin Hazinece karşılanması konusunda çalışma yapılıyor. Böylece işverenin üzerindeki yük azaltılırken işçi de hem yüzde 40 zammı alıyor hem de işverenin üzerindeki bin liraya yakın miktarı alıyor. Eğer düzenleme geçerse net tutarın da 10 bini geçebileceği kulislerde konuşuluyor” ifadesine yer verildi.