Asgari Ücrete Yüksek Zam Gelebilir! Yeni Maaşta %40 Gözden Çıkarıldı mı?

Asgari Ücrete Yüksek Zam Gelebilir! Yeni Maaşta %40 Gözden Çıkarıldı mı?

Asgari ücrette enflasyonun üzerinde bir zam yapılması bekleniyor. Aralık ayının son günlerinden itibaren resmi kanallardan açıklama gelecek. Öte yandan %40'lık bir zammın mümkün olup olmadığı soruluyor. Gelinen noktada bizleri nelerin beklediği büyük ses getirecek.

Asgari ücret ödemelerine dair merak edilenler tek tek yanıt buluyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar ve çok daha fazlası ortaya çıkacak. Asgari maaştaki son durum nedir? 2023 Ocak ayından itibaren geçerli olacak yeni maaşa dair bilinmeyenleri aktarıyoruz. Bu noktada çeşitli yüzdeliklerden söz edilmekte. Dolayısıyla sizler de asgari ücretin kaç TL olacağını araştırıyorsanız işte çeşitli açıklamalar ve güncel durum...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yapmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen açıklama sonrasında asgari ücrete dair  “Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız"  ifadesine yer verilmişti. Şimdi ise büyük bekleyiş sürüyor.

%40 Zam Yapılabilir

Öte yandan asgari ücrete yapılacak %40'lık zam neticesinde bizleri nelerin beklediği yanıt bulacak. Gelinen noktada asgari ödemedeki %40'lık artış gözler önüne serilecek. Bu noktada büyük bekleyişin sürdüğünü belirtelim ve Aralık ayının son günlerinde resmi açıklama yapılacağını vurgulayalım.