Euro 37,04 %0,26
Dolar 34,25 %-0,03
Sterlin 44,37 %0,29
Altın 2.998 %0,21

Asgari Ücrete Yeni Zam Yolda! Asgari Ücret 6,270 TL Oluyor

Asgari ücrete zam yapılacak mı? 4253 TL'lik asgari ücretin artık yetersiz olduğu vurgulanıyor. Dolayısıyla 2022 yılının ilk 6 ayından sonra asgari ücretin değeri yeniden artabilir. Peki yeni asgari ücret kaç TL olacak? Meclis'e konuyla ilgili teklif götürüleceği gelişmesi ise büyük dikkat çekti.

Asgari Ücrete Yeni Zam Yolda! Asgari Ücret 6,270 TL Oluyor
Google News

Asgari ücret için çeşitli teklifler yapılıyor. Pek çok kişinin merak ettiği gelişmeler ise paylaşıldı. 4253 TL'lik asgari ücret vatandaş için yetersiz hale mi geldi? Son zamlar gösteriyor ki Türk Lirası'nın alım gücü iyice düştü. Haliyle bu durum market fiyatlarına da yansımış durumda. Pek çok kaleme gelen zam dikkatlerden kaçmıyor. Bu nedenle asgari ücret için yeni bir zam kararının alınması muhtemel gözüküyor.

Asgari Ücrete Zam mı Gelecek?

Asgari ücret fiyatlarının artmasıyla birlikte 2022 yılının daha refah içinde geçeceği düşünülmüştü. Ancak yılbaşı zamları asgari ücret zammının önemli bir kısmını aldı götürdü. Hal böyle olunca yeni bir zammın daha gelmesi beklendi.

Temmuz Ayında Yeni Zam Gelebilir!

Temmuz ayı itibariyle asgari ücrete yeni zam gelebilir. Bu zamla birlikte fiyatların 6270 TL seviyesine çıkması bekleniyor. %50'lik zam için Meclis'e teklif götürüleceği iddialar arasında yer aldı. Alım gücü düşen vatandaşlar, asgari ücret için yeni bir zam beklemekte. Bu nedenle hükümet yetkililerinden nasıl bir adım gelecek zamanla göreceğiz.

<