Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Gelecek? İşte Bakandan Gelen 2023 Asgari Ücret Zam Açıklaması

Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Gelecek? İşte Bakandan Gelen 2023 Asgari Ücret Zam Açıklaması

Asgari ücret 2023 Ocak ayından itibaren kaç TL olacak? Ücretin 1300 TL'lik zamlanması bekleniyor. Dolayısıyla yeni maaş ile ilgili bakandan gelen açıklama çok konuşulacak. Güncel gelişmeler ve dahası haberimizde olacak. Bakalım asgari ücretlilerin bu konudaki beklentisi nasıl?

Asgari ücrete gelen Temmuz ayı zammından sonra yeni zam için meraklı bekleyiş sürüyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Peki ya asgari ücretliler ne kadar ödeme alacak? Bakan Vedat Bilgin'in açıklamalarının yanı sıra gündemde konuşulan zam miktarı ortaya çıktı.

1300 TL Zam mı Yapılacak?

Öte yandan asgari ücretliler, 1300 TL'lik zammın yapılmasını beklemekte. Bu konu ile ilgili uzmanlardan da enflasyona göre zam yapılacağı bilgisi yer almakta. Enflasyon oranlarının üzerinde de zam yapılabilir. Son 2 ayda enflasyonun %4'ten daha az artması ise dikkat çekmekte. Bu da yapılacak zammın enflasyona göre olması durumunda çok da yüksek olmayacağını düşündürüyor.

Vedat Bilgin'den Açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada  "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız. Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum" ifadesine yer verdi.