Euro 37,13 %0,44
Dolar 34,22 %-0,13
Sterlin 44,44 %0,35
Altın 3.011 %0,63

Asgari Ücrete İkinci Zam Gelecek mi Gelmeyecek mi? Resmi Açıklama Az Önce O İsimden Geldi!

Asgari ücrete 2022 yılında bir zam daha mı geliyor? Asgari maaşın artacağı ve işçinin bayram edeceği belirtildi. Peki bu konu hakkında AKP'li isim neler söyledi? Gündeme bomba gibi düşen açıklamalarla birlikte gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Vedat Bilgin'e çevrildi.

asgari_ucret_zammi_ne_kadar_olacak_rakamlar_belli_oluyor_h71794_3992d.
Google News

Asgari ücretle ilgili merak edilenler yanıt buluyor. Pek çok kişinin yanıtını araştırdığı soruyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Asgari ücret, bu yılın ikinci yarısında tekrardan zamlanacak mı? 2022 yılı itibarıyla güncel gelişmelere dair çeşitli açıklamalarda bulunuldu. AKP'li yetkiliden gelen açıklama ise herkesi sevindirdi. İşte gündeme dair asgari ücrette son durum ve çok daha fazlası haberimizde yer alıyor.

Asgari Ücret Yeniden Zamlanacak mı?

Asgari ücretin yıl içerisinde tekrardan artacağını belirten TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Cevdet Yılmaz, önemli açıklamalara yer verdi. Böylelikle enflasyondaki gidişata göre fiyatın yükselebileceğini artık biliyoruz. Bakalım konuyla ilgili Bakanlık'tan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan nasıl bir açıklama gelecek göreceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Söylemişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçtiğimiz aylarda bir açıklamada bulunarak asgari ücret ile ilgili olumlu mesajlar vermişti:

“Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır”

<