Asgari Ücrete Gelen Zammın Ardından Doğalgaza da Zam Gelecek mi Merak Edildi! Peşinden Resmi Açıklama Geldi!

Asgari Ücrete Gelen Zammın Ardından Doğalgaza da Zam Gelecek mi Merak Edildi! Peşinden Resmi Açıklama Geldi!

BOTAŞ'dan gelen doğalgaz zam açıklaması dikkat çekti. Doğalgaz fatura fiyatları artacak mı? Gaz dağıtım şirketlerinin 1000 metreküp doğalgazda yaptığı ödemeye zam geldi mi merak edildi. İşte çeşitli gelişmeler ve doğalgaz faturalarındaki son durum haberimizde...

Doğalgaz faturası fiyatlarına yeni bir zam gelecek mi merak ediliyor. Öncelikli olarak gaz dağıtım şirketlerine yapılan zamlardan söz edeceğiz. Eğer şirketlere zam yapılır ise aboneliklere bir şekilde yansıtılabileceğini belirtelim. BOTAŞ'dan gelen haber doğrultusunda gaz dağıtım şirketlerinden alınacak ödemelerde artış oldu mu?

Doğalgaz Fiyatları Değişmedi!

Doğalgaz fiyatlarının değişmediği belirtildi. Bu gelişme sonrasında yaşananlar ise gözler önüne serildi. Pek çok kişinin yakından takip ettiği BOTAŞ açıklamaları doğrultusunda, gaz dağıtım şirketleri için geçerli olan satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 3264 TL oldu. Yani fiyatta bir değişiklik yaşanmadı. Sanayi abonelerindeki tarife ise 1000 metreküpte 10.416 TL olarak kayıtlara geçti.

Abonelere Yansıtılmayacak!

Öte yandan doğalgazda zam olmaması bir şekilde abonelerin de işine geldi. Çünkü gaz dağıtım şirketlerinin maliyeti doğalgaz fiyatına bağlı şekilde artmayacak. Bu şekilde doğalgaz fatura fiyatlarında bir sorun yaşanması beklenmiyor.