Euro 37,16 %0,11
Dolar 34,28 %0,16
Sterlin 44,48 %0,00
Altın 3.015 %0,15

Asgari Ücrete Ek Zam Geldi! İşte Asgari Ücretliyi Sevindiren Ek Zam Miktarı..

Asgari ücretli çalışanların merak ettiği zamma dair bazı detaylar paylaşıldı. Temmuz ayında 2022 yılı asgari ücret kaç TL olacak? Merak edilen bu sorunun yanıtı verilmişe benziyor. Memur ve emeklinin yanı sıra asgari ücretli de yeni zammı beklemeye başladı. İşte detaylar...

Para Logo
Google News

Asgari ücret fiyatına yeni bir zam mı gelecek? Temmuz ayında gelmesi planlanan zamma dair bilinmeyenler ortaya çıktı. Özellikle de son zamanlarda fiyat artışına dair çeşitli gelişmeler dikkat çekmekteydi. Anlaşılan o ki enflasyon verilerine uygun şekilde zam yapılırsa Temmuz ayında asgari ücretlinin alacağı ödemeler az çok tahmin edilebiliyor.

Temmuz'da Zam Var!

Temmuz ayında memur ve emeklilere yeni zamlar yapılacak. Dolayısıyla asgari ücretli vatandaş da enflasyon altında ezilmemek için maaşının artması gerektiğini düşünüyor. Tüm bu gelişmeler ışığında asgari ücretlilerin yakından takip ettiği bir diğer şey ise Bakanlık açıklamaları. Senede 1 defa asgari ücret zammı yapılırken bunun 2'ye çıkarılması ve ona göre zamlanması da muhtemel.

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücret 2022 yılı Temmuz ayında kaç TL olacak? Merak edilen bu sorunun yanıtı yakında verilecek. Ancak 6 aylık enflasyon verileri dikkate alınır ise ortalama 5990 TL olabileceği düşünülüyor. Tüm bu gelişmeler ışığında bizleri başka neyin beklediği yakında ortaya çıkacak.

<