Euro 37,16 %0,04
Dolar 34,28 %0,18
Sterlin 44,50 %0,00
Altın 3.008 %-0,10

Asgari Ücrete 6000TL mi Olacak? Yapılan Açıklama Herkesi Hüsrana Uğrattı!

Asgari ücretli çalışanların yeni maaşı açıklandı mı? Yüzde kaç zam yapılacağı merak konusu haline geldi. Öyle ki artık asgari ücretliler hayret etmeye başladı. İşte detaylarla birlikte merak edilenler ve dahası haberimizde. Haziran enflasyon oranıyla birlikte resmi maaş zammı açıklaması da ortaya çıkıyor.

asgari_ucret_zamminda_ilk_rakam_geldi_h61462_28c9a.
Google News

Asgari ücretlilerin beklemiş olduğu maaş zammına ilişkin çeşitli detaylara yer verildi. Peki ya şu an için ortalama 4200 TL seviyesinde olan asgari ücret kaç TL'ye yükselecek? Özellikle de enflasyon oranıyla bağlantılı şekilde düşünülecek olursa akıllara çeşitli tahminler gelmekte. Ancak detaylı bir şekilde incelemek gerekiyor. İşte asgari ücret için yapılacak zam senaryosu ve dahası haberimizde yerini alacak.

Asgari Ücret 5300 TL Olabilir!

Pek çok kaynak asgari ücretin 6000 TL'yi bulabileceğini söylüyor ancak enflasyonda TCMB'nin yıl sonu beklentisine göre işlem yapılır ise 5300 TL üzerinden maaş alınabilir. Dolayısıyla milyonlarca çalışanın yeni maaşı değişecek.

İşsizlik Artacak mı?

Öte yandan merak edilen bir diğer konu ise asgari ücret zammı sonrasında işverenlerin maliyeti düşürebilmek adına işçi çıkarıp çıkarmayacağı. Söz konusu bu gelişme ile birlikte yeni zammın yakın zamanda açıklanacağını belirtelim. Çünkü Temmuz ayı içerisinde resmi zam açıklaması bekleniyor.

<