Asgari ücret zammında ilk rakam geldi! 2022 Yılı Asgari Ücreti Yanlışlıkla Söyledi!

Asgari ücret zammında ilk rakam geldi! 2022 Yılı Asgari Ücreti Yanlışlıkla Söyledi!

2022 yılına girmemize az kaldı ve asgari ücretli ne kadar maaş alacak soruluyor. Akp Grup Başkanvekili'nin ifadesine göre ne kadar maaş verileceği az çok belli oldu. Peki yüzde kaç zam yapılacak? Cahit Özkan'ın canlı yayında yaptığı açıklama asgari ücret gündemini belirledi.

2022 yılında asgari ücretlinin aylık ne kadar alacağı merak konusuydu. Yaşanan gelişmelere bakacak olursak AKP'li bir isim yanlışlıkla bazı bilgileri ağzından kaçırdı. AKP Grup Başkanvekili olan Cahit Özkan, katıldığı bir canlı yayında maaş zammı oranına ilişkin bazı cümleler kurdu. Yaptığı açıklamada tam olarak neler söyledi merak ediliyor.

Asgari Ücret Zammı Belli Oldu mu?

Asgari ücretli çalışanların maaşlarına gelecek zam hakkında konuşan Cahit Özkan, önemli sözlere yer verdi. Kendisinin ifade ettiğine göre bu zamana kadar AKP hükümeti döneminde asgari ücrete gelen zam enflasyon yüzdesinin %50 fazlası idi. Bu nedenle yapılacak zam hakkında belli başlı fikirler ortaya çıktı.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Eğer enflasyon oranı baz alınarak asgari ücret zammı uygulanır ise yeni maaşın 4000 TL olup olmayacağı araştırılıyor. Maaş zammına ilişkin şu an kesin bir açıklama bulunmamakta. Ancak enflasyonun %50 fazlası ile bağlantılı bir zam gelir ise maaş zammı %30'u geçebilir. Önümüzdeki ay maaş zammına ilişkin resmi açıklama yapılacaktır. AKP Grup Başkanvekili'nin ifadeleri gündeme bomba gibi düştü.