Asgari Ücret Zam Toplantısı Yapıldı! Asgari Ücret Gelecek Olan Zam Netlik Kazanmadı!

Asgari Ücret Zam Toplantısı Yapıldı! Asgari Ücret Gelecek Olan Zam Netlik Kazanmadı!

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği konulardan biri de asgari ücret açıklaması oldu. 2.toplantı gerçekleşmesiyle birlikte 3.toplantı içerisinde konuşulacak olan tahmini verilere göre net asgari ücretin açıklanması da bekleniyor.

Asgari ücret ne kadar olacak gibi sorular sorulmaya devam ediyor. Tahmini verilere göre asgari ücretin 3750 – 4000 TL arasında olacağı konuşuluyor. Günlerce art arda gelen zamlardan dolayı zam gelmeden yeni zamların gelmesi ekonomik durumu oldukça geriye doğru çekiyor.

Asgari Ücretin Zam Gelmesi Sonrası Neler Bekliyor?

Asgari ücretin zammına göre yapılan harekette sıkıntılar da bitmeyecek gibi gözüküyor. Yaşanan zamlardan dolayı işçi çıkarma veya ürünlere tekrardan zam gelme ihtimali de bulunuyor. İşveren ve işçi arasındaki dengeyi yakalamak için neler yapılacak şimdiden merak konusunu oldu.

Uzmanlar verilen vergilerin düzenlenmesiyle birlikte hem işveren hem de işveren yükünü azaltması gereği olduğu düşünülüyor. Yapılan zammın açıklamaları toplantılardan sonra belli olacak. Ayrıca bunun yanında emekliye verilecek zamlarında elde edilen enflasyon rakamlarına göre daha fazla artış gösterilmesi gerekiyor. Aksi halde az gelen zamların ciddi sonuçları da ön görülüyor.