Asgari Ücret ve Emekli Maaş 2022 Yılında Ne Kadar Olacak Belli Oldu! Açıklama Az Önce Geldi!

Asgari Ücret ve Emekli Maaş 2022 Yılında Ne Kadar Olacak Belli Oldu! Açıklama Az Önce Geldi!

2022 senesinin emekli maaşı ile birlikte asgari ücret rakamı da merak ediliyor. Alınan bilgiler neticesinde Merkez Bankası'nın yıl sonu beklentisi de belli oldu. 2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Kamu personel ve emekli zammı belli oldu mu? İşte haberin tüm detayları...

2021 yıl içerisinde enflasyon rakamına bakıldığını söyleyen uzmanlar bu oranın yükseldiğini açıkladı. Yapılan araştırmalara göre 3 aylık enflasyon rakamı 4.25 olarak hesaplandı. Fakat kesin rakımın belli olmaması ile birlikte ekim, kasım ve aralık ayı enflasyon oranının belli olmasının ardından asgari ücretin 2022 yılında ne kadar olacağı da ortaya çıkacak.

Enflasyon rakamı belli oldu!

3 aylık enflasyon oranının belli olmasının ardından gözler yapılacak olan açıklamaya çevrildi. Enflasyon oranının ortaya çıkmasının ardından BAĞ-KUR, SSK ve emeklilerin alacağı zam oranı da belli olacak. Enflasyon oranı ile birlikte kamu personeli temmuz ayında aldıkları 8.45'lik zam ile birlikte ocak ayında da zam almış olacak. Emekli ve memurlar ise senede 2 defa zam alma hakkına sahip oluyor.

2022 asgari ücret için enflasyon rakamları!

Aralık ayında belli olacak olan enflasyon oranı ile birlikte 2022 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı da açıklanacak. Yapılan araştırmalara göre son 10 yıl içerisinde enflasyon rakamı bu yıl 5 ila 7 puan üst seviyelerde yer alıyor. Bundan dolayı 2021 yılındaki enflasyon rakamının açıklanmasının ardından 2022 yılında uygulanacak olan asgari ücret rakamı da belli olacak. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu 2021 yılı için enflasyon rakamları hakkında konuştu. Şahap Kavcıoğlu bu oranın 18.4 olduğunu açıkladı. Şahap Kavcıoğlu'nun açıklamalarının ardından 2022 yılındaki asgari ücret ve emekli kamu personeli zammı ile alakalı tahminler de gün yüzüne çıktı.

Merkez Bankası tarafından yapılan tahminlere göre 2021 yılı enflasyon rakamı yüzde 18.4 şeklinde olursa 3 aylık enflasyon rakamı yüzde 4.25 oluyor. Yani SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı yüzde 9.18 olarak hesaplanacak. Personeli emeklileri yüzde 5+6,18 oranında zam yapılarak bu rakam 11,18'e kadar çıkacak. Tahmini rakamların belli olmasının ardından vatandaşlar 2022 yılının enflasyon oranını merakla bekliyor.