Asgari Ücret Tartışmasında Son Noktaya Gelindi! Asgari Ücret Zam Geliyor mu Geliyorsa Ne Zaman?

Asgari Ücret Tartışmasında Son Noktaya Gelindi! Asgari Ücret Zam Geliyor mu Geliyorsa Ne Zaman?

Asgari ücrete gelecek zamma dair çeşitli gelişmeler yaşanıyor. Refah payı ve enflasyon oranları eklendiğinde 2022 yılı asgari ücret kaç TL olacak? Aralık ayında toplanacak komisyonun alacağı karar ve hükümet ile olan görüşmeler yakında duyurulacak. Asgari ücretlinin alacağı zam yüzdesi de kesinleşecek.

Asgari ücretli çalışanların merakla beklediği zam kararına ilişkin bazı gelişmeler yaşandı. Pek çok kişinin asgari ücrete enflasyona bağlı olarak zam geleceğini düşünmesi başka bir ihtimali daha devreye soktu. Ortalama 2800 TL'lik maaşa eklenecek zam miktarı merak ediliyor. 2022 yılında asgari ücretli ne kadar maaş alacak? Zam yüzdesinin kaç olacağına ilişkin çeşitli iddialar ortaya atıldı.

Asgari Ücret 3500 TL Olabilir

Eğer asgari ücret Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisi ve refah payının birleşimi ile zamlanırsa asgari ücretin 3500 TL'ye çıkabileceği belirtiliyor. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi ise %19,31 olarak açıklandı. Refah payı olarak da %6'larda bir rakam ortaya atıldığı takdirde %25'lik zam uygulanabilir. Bu da 2022 yılı asgari ücreti ortalama 700 TL arttıracaktır. Ancak çeşitli küsüratlarla beraber bu miktar 800 TL'yi bulabilir.

2022 Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

2022 Ocak ayından itibaren verilmesi planlanan asgari ücretin Aralık ayı sonuna doğru açıklanması bekleniyor. Bu durumda da yeni ücretin kaç TL olacağını öğreneceğiz. Asgari ücretteki son duruma dair toplantılar sendikalarla birlikte gerçekleşecek. Asgari Ücret Belirleme Komisyonu'nun etkili olacağı toplantılar sonucunda kamuoyuna açıklamada bulunulacak. Hükümet ile görüşmenin olumlu geçmesi ve refah payının da eklenmesi bekleniyor.