Asgari Ücret Rakamı 5 Bin TL Oldu! Açıklama Az Önce Geldi

Asgari Ücret Rakamı 5 Bin TL Oldu! Açıklama Az Önce Geldi

2022 yılının ocak ayı yaklaşırken asgari ücret tutarının ne kadar olacağı da şimdiden tartışılıyor. Alınan bilgiler neticesinde vatandaşlar asgari ücretin 2022 yılında ne kadar olacağını sorguluyor. Bundan dolayı asgari ücretle alakalı tahminler gelmeye devam ediyor. İşte haberin tüm detayları...

2022 yılının ocak ayının yaklaşmasının ardından asgari ücret rakamı bir hayli merak ediliyor. Asgari ücret rakamları bir bir açıklanırken vatandaşlar, bu ücretin ne kadar olacağını sorguluyor. Yapılan son açıklamanın ardından işçiler sevinçten havalara uçarken resmi açıklamada yapıldı.

2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

Alınan bilgiler neticesinde 2022 yılında asgari ücret 5 bin TL'ye çıktı. Yapılan açıklamanın ardından işçiler adeta sevinç çığlıkları attı. 2022 yılında asgari ücret rakamlarına dair tahminler bir bir ortaya çıkıyor. Yapılan açıklamalara göre Sarıyer Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında ortak bir sözleşme imzalandı. Sözleşme sonrası asgari ücret 5 bin TL’ye çıkarıldığı açıklandı. Bunun ardından işçiler bu açıklama ile birlikte çok mutlu olduklarını söyledi.

Asgari ücret rakamı işçileri sevindirdi

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, asgari ücretin 5 bin TL'ye çıkarıldığını açıklayınca işçiler sevincini gizleyemedi. Asgari ücrette çok önemli bir adım atan Sarıyer Belediyesi, yaptığı zam haberi ile gündem oldu. Bunun ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, emekçinin yanında olacaklarını söyleyerek asgari ücretin 5 bin TL'ye kadar çıkarıldığını duyurdu. Toplu protokolün imza töreni Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde yapılırken çalışan vatandaşlar müjdeli haberi davulla zurnayla kutladı. Bunun ardından asgari ücret tutarı ile alakalı açıklama yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, açlık sınırına değinmeyi ihmal etmedi. Asgari ücretin 5 bin TL nin altında olmaması gerektiğini dile getirdi.