Asgarî Ücret Ne Kadar Olacak Belli Oldu! Milyonların Beklediği Asgari Ücret Açıklaması Geldi!

Asgarî Ücret Ne Kadar Olacak Belli Oldu! Milyonların Beklediği Asgari Ücret Açıklaması Geldi!

Enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından milyonlarca kişi asgari ücretin ne kadar olacağını sorguluyor. Alınan bilgiler neticesinde bu sene enflasyon rakamı en yüksek seviyeye ulaştı. Bundan dolayı asgarî ücret rakamının da bu sene yüksek olması bekleniyor. İşte asgari ücrete dair tüm detaylar haberin devamında...

Asgarî Ücret Ne Kadar Oldu? Milyonların Sonunda Yüzü Güldü

Bütçe görüşmelerinin yapılmasının ardından milyonlarca vatandaş, asgarî ücret rakamının ne kadar olacağını sorguluyor. Doların arttığı son dönemde market fiyatlarının da hat safhaya çıkmasının ardından gözler yapılacak olan resmi açıklamaya çevrildi. Parti komisyonları ise bu sene bu rakamın yüksek seviyede seyredeceğini savundu. Bunun ardından milyonlarca vatandaş 2022 yılında asgari ücrette yaşanacak değişimi merak ediyor.

Asgarî Ücret 3.801 TL mi olacak?

2022 yılının yaklaşmasının ardından asgarî ücrete dair gelişmeler gündeme geldi. Alınan bilgiler neticesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgarî ücret hakkında açıklama yaptı. Bilgin, 2022 asgarî ücret rakamına dair görüşmelerin uzayacağını bildirdi. Bunun ardından yıl sonuna kalmadan asgarî ücret rakamının belli olacağını söyleyen Bilgin, konu ile ilgili gerekli açıklamaların da yapılacağını dile getirdi. Ardından 1 Aralık tarihinde görüşmelerin belli olacağını dile getirerek, asgari ücret rakamı için komisyonun tekrar toplanacağını ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar asgarî ücret dışında AGİ ve SGK priminin de ne kadar olacağını sorguluyor.

Vergisiz asgarî ücret ne kadar olacak?

1 Aralık tarihinde asgarî ücret rakamına dair gelişmelerin süreceği belli oldu. Bunun ardından gözler SGK ve AGİ’nin ne kadar olacağına da çevrildi. Vatandaş bunun dışına vergisi asgarî ücret rakamının ne kadar olacağını sorguluyor. Asgari ücret rakamının belli olmasının ardından uzmanlar vergisiz asgarî ücret rakamının da belli olacağını savundu. Bunun ardından asgarî ücret rakamının 3 bin 801 TL’ye kadar çıkacağı da iddia ediliyor. Bu sene enflasyon rakamının artması ile birlikte asgarî ücrete yüzde 25 oranında zam yapılacağı söyleniyor.