Euro 37,17 %0,06
Dolar 34,28 %0,18
Sterlin 44,52 %0,06
Altın 3.007 %-0,14

Asgari Ücret Kaç TL Olacak? 2022 Temmuz Ayında 7500 TL Olarak Açıklanabilir!

Asgari ücretlilerin yakından takip ettiği 2022 Temmuz zammıyla ilgili neler biliyoruz? Gündemde bomba etkisi yaratan gelişmeler ve çok daha fazlası gözler önüne serildi. Asgari ücretliler ne kadar zam alacak? 7500 TL'lik asgari ücret teklifi çok konuşulacak. İşte milyonların beklediği maaş zammına dair detaylar...

Para Logo
Google News

Asgari ücret, son dönemde dikkatleri üzerine çekiyor. 2022 yılı Temmuz ayı asgari ücretin belirlenmesi için bir komitenin oluşması beklenmekte. Bunun yanı sıra bakanlıktan gelen açıklama doğrultusunda zam ihtimalinin yüksek olduğunu görüyoruz. Son 5 aylık enflasyon farkının %35'in üzerinde çıkması da ayrı bir etken. Haziran ayında belirlenecek enflasyonla birlikte güncel sonuçların ortaya çıkması bekleniyor. Peki ya asgari ücret kaç TL olacak?

Asgari Ücret 7500 TL Olur mu?

Eğer enflasyon oranı bu şekilde devam eder ve hatta Haziran ayında biraz daha yüksek gelir ise 7500 TL'lik asgari ücret maaşı belirlenebilir. 2022 yılı Temmuz ayında ikinci bir zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Kimi açıklamalar bunu desteklerken kimi açıklamalar ise zammın henüz gündemde yer almadığını düşündürtüyor.

Emekli ve Memur Zam Alacak!

Öte yandan emekli ve memurun alacağı zamma dair bilgiler veriliyor. Temmuz ayında kesin olarak emekliler ve memurların maaşına zam yapılacağı belirtilmekte. Ancak söz konusu asgari ücretliler olunca bu kesinlik henüz sağlanamadı. Bakalım önümüzdeki ay nasıl bir karar verilecek?

<