Asgari Ücret İçin Bakanlıktan Tarih  Verildi mi? Kasım Ayında 6800 TL Olacağı Doğru mu?

Asgari Ücret İçin Bakanlıktan Tarih Verildi mi? Kasım Ayında 6800 TL Olacağı Doğru mu?

Asgari ücrete gelecek yeni zam merak konusu oldu. Peki ya Kasım ayı içerisinde yeni maaş 6800 TL olarak mı belirlenecek? 2023 yılına kalmadan asgari ücrete ikinci bir ara zam gelir mi, bakanlıktan gelen açıklama pek çok şeyi özetliyor.

Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılmıştı. Ancak bu zammın sene sonuna kadar yeterli olmayacağı ifade ediliyor. Hızlı şekilde artan enflasyonla birlikte nasıl bir önlem alınacağı merak konusu haline geldi. Güncel gelişmelerle birlikte çeşitli detaylar ortaya çıktı. Asgari ücret için nasıl bir gelişme yaşanacak? Bakanlıktan gelen açıklamayla birlikte gündemdeki fiyat kıyaslandı.

Asgari Ücret 6800 TL Olur mu?

Kasım ayında asgari ücretin daha da zamlanabileceği ve 6800 TL'ye çıkabileceği iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılını hedef göstermişti. Aralık ayında zam kararının açıklanacağı ve ilk zamlı ödemelerin 2023 Ocak ayından itibaren geçerli olacağı belirtilmişti. Fakat gidişat doğrultusunda ve çeşitli iddialarla birlikte asgari ücret zammına ilişkin bir değişiklik mi yaşanıyor?

Bakanlık Ne Demişti?

Öte yandan Bakan Vedat Bilgin'den gelen açıklamada "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı. "Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum" ifadesine yer verilmişti.3