Asgari Ücret 6000 TL mi Olacak? Bakan Resmen Açıkladı!

Asgari Ücret 6000 TL mi Olacak? Bakan Resmen Açıkladı!

Asgari ücretle ilgili güncel gelişmeler masaya yatırıldı. Pek çok formül bulunuyor ancak maaşı 6000 TL yapacak formülün hangisi olduğu henüz açıklanmadı. Milyonların beklediği asgari ücrette ara zam uygulanacak mı? İşte bakanlıktan gelen açıklama ve çok daha fazlası haberimizde yerini aldı.

Asgari ücretteki fiyat değişimine ilişkin merak edilenler yanıt buluyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği zamlarla ilgili neler biliyoruz? Öyle ki yakın zamanda ne kadar zam yapılacağı ve zam yapılıp yapılmayacağı belli olacak. Çünkü kamu çalışanlarından emeklilere kadar milyonlarca kişi zam beklemekte. Ancak asgari ücretli için kesin bir ifade kullanılmadı.

Asgari Ücretli Kaç TL Zam Alacak?

Asgari ücretli vatandaşın alacağı zamma dair henüz sorular yanıt bulmadı. Ancak Bakan Bilgin'in "Temmuzda yapacağımız düzenlemelerle kamu çalışanlarımıza nefes aldıracağız. Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40... Ne gerçekleşirse bunun üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız" ifadesinde bulunması pek çok kişiyi heyecanlandırdı. Asgari ücrette ara zam olacak mı tartışması hali hazırda devam ediyor.

Maaş 6000 TL'ye Çıkabilir!

Öte yandan asgari ücretli maaşının 6000 TL'yi görebileceği belirtiliyor. Sırf bu gelişme bile pek çok kişi için oldukça önemli. Dolayısıyla eğer asgari ücretle ilgili beklentiniz var ise Temmuz ayında yapılacak açıklamayı beklemek en doğrusu olacaktır.