Euro 37,03 %0,16
Dolar 34,26 %-0,04
Sterlin 44,40 %0,25
Altın 3.012 %0,66

Asgari Ücret 5.500TL Olması İçin Görüşmeler Başladı! Asgari Ücret Zam mı Ne Zaman Belli Olacak?

Asgari ücrete yeni bir zam mı geliyor? Merak edilen gelişmeler yanıt bulmak üzere. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen açıklama heyecanlandırdı. Pek çok kişi Temmuz ayında zam kararı verilecek mi onu araştırıyor. İşte ortaya çıkan detaylar ve çok daha fazlası haberimizde...

asgari_ucret_zammi_ne_kadar_olacak_rakamlar_belli_oluyor_h71794_3992d.
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret için önemli bir açıklamada bulundu. Pek çok kişi güncel gelişmeleri merak ediyordu. Ortaya çıkan açıklamalarla birlikte asgari ücretin ikinci defa zamlanabileceği belirtildi. Çalışanlar ise heyecanla beklemeye başladı. Peki ödemeler kaç TL olacak? Asgari ücret ile ilgili merak edilenler ve çok daha fazlası haberimizde yer alıyor.

Asgari Ücrete Zam mı Geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında gerektiği takdirde asgari ücrete böyle bir zammın yapılabileceği belirtildi. Mevzuatta ikinci defa zam yapılması uygun görülmüyor. Fakat bunun kolayca değiştirilebileceği de bilinmekte. Dolayısıyla Temmuz ayında ikinci bir zammın gelme ihtimali gün geçtikçe artmakta. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuya ilişkin "Görüşmeler neticesinde böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz.” ifadesinde bulundu.

Asgari Ücret 5500 TL Olur mu?

Öte yandan asgari ücretin kaç TL olabileceğine dair sorular soruluyor. Ortaya çıkan gelişmelere göre asgari ücret için çeşitli yorumlar yapılıyor. Özellikle de güncel gelişmeler doğrultusunda 5500 TL olabileceği belirtildi. Ancak henüz resmi bir açıklama gelmediği için asgari ücrete zam yapılacak mı yapılmayacak mı kesin değil.

<