Euro 36,97 %0,02
Dolar 34,24 %0,01
Sterlin 44,46 %0,06
Altın 3.016 %-0,36

Asgari Ücret 2022 Yılında Kaç TL Olacak Belli Oldu mu? İşte Asgari Ücret Zammı!

Asgari ücret, işsizlik ve enflasyon üçgenin yeni fiyatın 2022'de kaç TL olacağı açıklanacak. Asgari maaşa gelecek zamla beraber yeni ücret hakkında açıklama yapılacak. Ünlü ekonomist ve Merkez Bankası eski yetkilisinin enflasyon açıklamaları korkuttu. İşte hükümetin alacağı yeni asgari maaş kararı...

asgari_ucret_zammi_ne_kadar_olacak_rakamlar_belli_oluyor_h71794_3992d.
Google News

Asgari ücretlilerin merakla beklediği 2022 asgari maaş zammına dair çeşitli gelişmeler yaşandı. Pek çok kişi asgari ücret fiyatlarının kaç TL olacağını araştırıyor. Zam oranı açıklandığı vakit milyonlar merakla beklediği yanıta kavuşacak. Ayrıca fiyatın miktarına göre enflasyonda bazı gelişmelerin yaşanabileceği de iddia ediliyor. Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'ın yanı sıra Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı Semih Tümen'in ifadeleri de enflasyonu doğrular nitelikteydi. Üç haneli enflasyonların görülebileceği ihtimaline değindi.

Ücret 4000 TL Olabilir

2022 yılında Asgari maaşın 4000 TL üstüne çıkabileceği ifade ediliyor. Tam da bu noktada Özgür Demirtaş'ın konuya dair açıklaması bulunmakta. Ünlü ekonomiste göre asgari ücret 4000 TL üstü olarak açıklanacak. Daha sonra Ocak ve Şubat ayları arasında ciddi bir market fiyatı artışı yaşanacak. Bundan sonraki süreçte de asgari ücretlilerin alım gücü iyice düşecek. Asgari maaşın 2000 TL olduğu zamanlarda alım gücünün daha fazla olacağı ve yakında iyice düşeceği tahmininde bulundu.

İşsizlik Artacak mı?

Asgari ücretin yüksek oranda zamla belirlenmesi işsizliği de artırabilir. Maliyeti karşılayamayan pek çok işverenin işçi çıkarma yoluna gideceği iddia edildi. Hal böyle olunca asgari ücretin nasıl tespit edileceği ve kaç TL olarak açıklanacağı merak ediliyor.

<