Euro 37,01 %0,08
Dolar 34,24 %-0,03
Sterlin 44,48 %0,02
Altın 3.028 %0,04

Artık 46 ve 50 Yaş Arasında Emekli Olabilirsiniz! Erken Emekli Şartları Açıklandı!

Türkiye’de emeklilik sistemleri değişmeye başlamasıyla çoğu kişinin ilgisini çekti. Bireysel Emeklilik Sistemi üzerinde değişiklikler meydana geldi. Yeni değişiklikler nelerden oluşuyor?

erken_emeklilik_icin_farkli_yollar_ortaya_cikti_h61328_a0c33.
Google News

Bireysel Emeklilik Sistemi 2017 yılında Türkiye’ye getirildi. Çalışan kişi BES sistemine dahil olması halinden maaşından kesintisi yapılarak sisteme dahil oluyordu. Sistem üzerinde 6 ay olarak kalarak prim ödemeleri alınıyordu. 2022 yılı içerisinde bu sistem üzerinde tekrardan başlanacak ancak farklı bir değişiklikle geliyor.

Yeni Bireysel Emeklilik Sistemi

Bireysel Emeklilik Sistemi üzerinde değişiklik Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Denetleme Kurumu tarafından açıklama yapıldı;

"Sistemde var olan devlet katkısının arttırılması için yapılan çalışmaların paralelinde BES ve otomatik katılım sistemine gösterilen büyük ilgi sistemin istikrarlı bir şekilde büyümesini sağlamaktadır. Bu istikrarlı büyümenin bir neticesi olarak yeni bir karar alınmıştır. 29 Aralık 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararının ardından 2017 yılından itibaren otomatik katılım sistemi kapsamında BES'e dahil olup cayma ve ayrılma hakkını kullanan çalışanların 2022 yılında yeniden sisteme katılımlarının sağlanması zorunluluğu kaldırılmıştır."

Yapılan bu karar sayesinde BES zorunlu katılımını önüne geçilerek hareket ediliyor. Eğer sistem üzerinde devam edilme sağlansaydı kesintiler yapılarak kişinin maaş durumu azalma sağlanacaktı. Kişi istediği zaman sistem dahil olarak hareket ederek işlemlerini sağlayabilecek. Bu durum olmasıyla birlikte kişilerin seçimleri de nasıl değişecek ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

<