Euro 37,15 %0,03
Dolar 34,28 %0,17
Sterlin 44,51 %0,04
Altın 3.015 %0,13

Artan Enflasyon ve Gıda Fiyatlarına Bakan Nebati'den Tepki!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamaları gündem oldu. Enflasyon ve gıda fiyatlarına değindi. Ekonomik politikanın gidişatına da değinerek stokçulardan söz etti. Fiyatların yükselmesinde etkili olduğu belirtilen stokçular için sert mesajlar verdi. Peki enflasyon ne zaman düşecek?

temel gıda
Google News

Enflasyonun son dönemde iyice yükselmesi ve fiyat pahalılığının artması Bakan Nebati'nin de gündemindeydi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaptığı açıklamada stokçulara da değindi. Gıda fiyatlarının artmasında etkili olan çeşitli nedenlerden söz ederek hepsi ile mücadele ettiklerini vurguladı. Stokçular için ise önemli sözler sarf etti. Son zamanlarda fiyatların artmasında etkili oldukları düşünülüyor. Dolayısıyla Bakan Nebati'den gelen kritik açıklamalar yakından takip edilmekte.

Stokçulara Geçit Verilmeyecek!

Öte yandan enflasyonu ve gıda fiyatlarını kendi emelleri için kullanan stokçular için sert açıklamalarda bulundu. Stokçulara hiçbir şekilde geçit verilmeyeceğinin altını çizdi. Dolayısıyla bu konuda devlet yetkililerinin yoğun bir şekilde çalıştığı ve gerekli cezai işlemi uyguladığı belirtiliyor.

Enflasyon Düşecek mi?

Bakan Nebati, enflasyon sarmalının belirli bir döngüye girmemesi için yoğun çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Dolayısıyla enflasyonun kısa vadede artması beklenirken orta ve uzun vadede düşmesi yönünde bir gelişme meydana gelebilir. En azından çalışmaların bu yönde olduğu belirtiliyor.

<