Araç Satışında Cezalar Artıyor! 8 bin TL'den 300 bin TL'ye Çıkacak!

Araç Satışında Cezalar Artıyor! 8 bin TL'den 300 bin TL'ye Çıkacak!

Araç satışlarına ilişkin çeşitli detaylara yer verildi. 8 bin TL'lik cezanın 300 bin TL'ye çıkarılacağı ifade ediliyor. Öyle ki sıfır araçlardaki 6 bin km ve 6 ay şartını ihlal edenlere büyük bir ceza ödemesi yolda. Stokçuların eli ayağı bağlanacak.

6 ay ve 6 bin km kuralı ile birlikte sıfır araçların stoklanmasının önüne geçilmişti. Bu hamleden sonra çeşitli detaylar yaşandı. Sarı site başta olmak üzere pek çok ilan yerinde kuralı delenler mevcuttu. Kilometreyi bilerek 6000'den fazla gösteren ilanlar mevcuttu. 8 bin TL'lik cezayı göze alarak böyle bir hamlede bulunan stokçulara bir darbe daha geldi. Ceza miktarının daha da artırılacağı belirtiliyor.

 Ceza 300 bin TL Olacak

Sıfır araları stoklayarak ve kilometresini de kurallara uygun şekilde illegal olarak düzenleyip satışını yapanlar için ceza miktarı artıyor. 8 bin TL'lik ceza 300 bin TL'ye çıkacak bu gelişme ile birlikte çeşitli detaylara yer verildi.

Stokçuluğun Önüne Geçilecek!

15 Eylül'den sonra cezaların uygulanmaya başladığı biliniyor. Dolayısıyla bu süre zarfına kadar araç satışı yapamayan stokçuların bir kısmı hileye başvuruyor. 8 bin TL'lik cezanın göze alınarak satışların yapıldığı belirlendi. Ceza miktarı 300 bin TL'ye çıkarıldı ve bu sayede araç satışındaki usulsüzlüklere engel olunması bekleniyor.