Altını Olanlar Kişiler Dikkat! Resmi Gazeteden Resmi Açıklama Geldi!

Altını Olanlar Kişiler Dikkat! Resmi Gazeteden Resmi Açıklama Geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası resmi gazetede yeni bir destek paketini açıklamasını sağladı. Yayınlanan paket de bankada altın hesabı bulunan bireylerin Türk Lirası Mevduat veya katılım hesabına dönüştürmesiyle ek teşviklerden yararlanacağını duyurdu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası çıkardığı Türk Lirası Mevduat hesabıyla birlikte büyük oranda dövize karşı önlem almıştı. Bu durumu yenilik sağlayarak altın hesabı olanlar için de adımlar atılarak değişim sağlamak istiyor. 29 Aralık olmasıyla birlikte resmi gazete de yeni kararname de ortaya çıktı

Altın Hesabı Olana TL Mevduat Hesabı Paketi

Banka üzerinde altın hesabınız bulunuyorsa bunu Türk Lirası Mevduat hesabına dönüştürmek istediğinizde TMCB tarafından altın dönüşüm fiyatı satın alınarak ek teşvikler de yerine getirilecek. Yapılan TL mevduat dönüşüm sonrasında vade oranını belirlenecek. Vade oranı olarak 3,6,9, 12 olarak vadeli hesap açtırılacak. Bankanın mevduat hesabında faiz oranı bir hafta vadeli repo ihale faiz oranın altına olmayarak devam edecek. Bu yapılan vade oranı güncel olarak yüzde 14 olarak belirlenmiş durumda yer alıyor.

Vadeye ulaşım sonunda elde edildiğinde faiz getirisi banka tarafından karşılanma sağlayarak altın fiyatı dönüşümü fiyatı üst seviyelere ulaştığında fiyat farkını Merkez Bankası kendisinden karşılama sağlayacak.